2 طرز تهیه رب انار با مخلوط کن ، رب انار فوری شفاف بدون تلخی و سیاهی
به گزارش وبلاگ راضانی، روش تهیه رب انار با مخلوط کن یکی از روش های سریع درست کردن رب اناره. خیلی ها فکر می کنن درست کردن رب انار فقط با روش های قدیمی ممکنه، ولی واقعیت اینه که با یه مخلوط کن یا میکسر ساده هم می شه رب انار خونگی گرفت. این روش نه تنها سریع تره، بلکه بهتون اجازه می ده طعم و غلظت رو دقیقاً همون طور که دوست دارین تنظیم کنین. توی این مقاله از در ، قراره طرز تهیه رب انار با مخلوط کن رو به صورت مرحله به مرحله انجام بدیم و یه رب خوش رنگ و غلیظ دربیاریم. با ما همراه باشین.
طرز تهیه رب انار با مخلوط کن در یک نگاه
برای تهیه رب انار خونگی با مخلوط کن، اول انارهای ترش یا ملس رو خوب بشورین، خشک کنین و از عرض نصف کنین. با ضربه های قاشق چوبی، دونه ها رو جدا کنین و داخل مخلوط کن بریزین. چند پالس بزنین تا فقط له بشن، بعد از صافی رد کنین تا آب انار جدا بشه.
آب انار رو داخل قابلمه لعابی یا استیل بریزین و روی حرارت میانه بجوشونین. کف ها رو بگیرین و بعد حرارت رو کم کنین تا غلیظ بشه. اواخر پخت، در صورت تمایل کمی شکر، آب لیمو و نمک اضافه کنین. برای تست غلظت، چند قطره رب انار روی بشقاب سرد بریزین، اگه پخش نشد، رب آماده ست. بذارین رب انار خنک بشه، بعد توی ظرف شیشه ای خشک بریزین و درش رو محکم ببندین.
شما می تونین جزئیات مربوط به مقدار مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه رب انار با مخلوط کن رو توی این مطلب بخونین.
مواد اولیه برای تهیه رب انار فوری با مخلوط کن
| مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
| انار تازه | 10 عدد درشت |
| شکر | 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
| آبلیمو | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| نمک | به مقدار لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت رب انار فوری با میکسر: 1/5 تا 2 ساعت
مراحل طرز تهیه رب انار با مخلوط کن (روش اول)
درست کردن رب انار با مخلوط کن برخلاف یه روش سریع و ساده ست که می تونین توی خونه انجامش بدین. کافیه قدم به قدم طرز تهیه رب انار با دستگاه مخلوط کن رو مثل زیر ادامه بدین.
مرحله اول: انارها رو دون کنین
اول از همه برای درست کردن رب انار خونگی با مخلوط کن، انارها رو خوب بشورین و با یه دستمال تمیز خشک کنین. بهتره از انارهای ترش یا ملس استفاده کنین چون رب انار در نهایت، هم خوش رنگ تر و هم خوش طعم تر می شه.
برای دون کردن، انارها رو از عرض با چاقوی تیز نصف کنین و با ضربه های قاشق چوبی روی پوستش، دونه ها رو داخل یه کاسه بریزین. حواستون باشه پوست سفید یا پوسته نازک وسط انار وارد دونه ها نشه، چون طعم رب رو تلخ می کنه.
مرحله دوم: انارها رو پوره کنین
در ادامه، دونه های انار رو داخل مخلوط کن بریزین و چند پالس کوتاه بزنین تا فقط له بشن و آبشون آزاد بشه، احتیاجی نیست کاملاً پوره بشن. مراقب باشین که هسته انارها خیلی له نشه. بهتره همه دونه ها رو یه جا توی مخلوط کن نریزین و توی چند مرحله پوره کنین تا همه دونه ها پوره بشن و یه بخشی از اونها له بشن و بخش دیگه شون سالم بمونن.
مرحله سوم: پوره انار رو صاف کنین
توی این مرحله، یه صافی روی دهانه یه قابلمه بذارین و انار پوره شده رو توی صافی بریزین. با پشت قاشق، تفاله ها و هسته ها رو فشار بدین تا آب انار توی قابلمه بریزه. می تونین مخلوط رو از پارچه تنظیف هم رد کنین تا آب انار جدا بشه. این مرحله خیلی مهمه چون اگه تفاله ها بمونن، هم بافت رب رو خراب می کنن، هم تفاله ها ته نشین می شن و رب انار تیره می شه.
مرحله چهارم: آب انار رو حرارت بدین
آب انار صاف شده رو داخل یه قابلمه لعابی یا استیل ضخیم بریزین. بهتره بدونین که قابلمه های آلومینیومی مناسب این کار نیستن چون با اسید انار، واکنش می دن و طعم و رنگ رب رو خراب می کنن. قابلمه رو روی حرارت میانه بذارین تا آب انار آغاز به جوشیدن کنه.
مرحله پنجم: آب انار رو بجوشونین
در ادامه، کف های سفیدی رو که روی سطح آب انار تشکیل می شن، با قاشق بردارین تا رب انار در نهایت شفاف تر و خوش رنگ تر بشه. وقتی جوش اولیه تموم شد، حرارت رو کم کنین و اجازه بدین آب انار به مرور غلیظ بشه. این مرحله، بسته به حجم آب و شدت حرارت، حدود 90 تا 120 دقیقه طول می کشه.
مرحله ششم: چاشنی های رب انار رو اضافه کنین
هر چند دقیقه یک بار رب انار رو با قاشق چوبی هم بزنین تا ته نگیره. برای تست غلظت، چند قطره از رب انار رو روی یه بشقاب سرد بریزین، اگه پخش نشد و حالت ژله ای داشت، یعنی رب آماده ست. اگه دوست دارین رب کمی شیرین تر یا ترش تر باشه، می تونین اواخر پخت، کمی شکر و آب لیمو اضافه کنین.
شکر باعث غلظت بیشتر و طعم ملایم تر رب انار می شه، آبلیمو هم به حفظ رنگ و افزایش ماندگاریش یاری می کنه. مقدار نمک هم در حد نوک قاشق کافیه ولی زیاده روی نکنین چون مزه اصلی انار باید حفظ بشه.
مرحله آخر: رب انار رو نگهداری کنین
وقتی رب انار به غلظت دلخواه رسید، بذارین کاملاً خنک بشه. بعد داخل ظرف شیشه ای تمیز و کاملا خشک بریزین و درش رو محکم ببندین. برای نگهداری طولانی مدت، رب انار رو توی یخچال یا یه جای خنک و تاریک بذارین. یادتون باشه موقع مصرف، از قاشق خشک استفاده کنین تا از کپک زدگی جلوگیری بشه.
در صورت تمایل می تونین باکیفیت، شکر، آبلیمو و انواع نمک رو به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.
روش تهیه رب انار بدون پختن با مخلوط کن (روش دوم)
رب انار با مخلوط کن رو می شه بدون پختن هم تهیه کرد، ولی نتیجه بیشتر شبیه شیره تازه یا سس خام انار میشه. توی این روش، دونه های انار رو با مخلوط کن پوره کنین و آبشون رو از صافی یا پارچه تنظیف رد کنین تا تفاله ها جدا بشن. چون حرارتی در کار نیست، طعم طبیعی و رنگ روشن انار حفظ می شه، اما غلظت و ماندگاریش کمتره و باید سریع مصرف یا فریز بشه.
این مدل رب انار بیشتر برای مصرف تازه، مثل سس سالاد، چاشنی غذاهای سرد یا نوشیدنی های ترش، کاربرد داره. برای تهیه غذاهایی مثل یا ، استفاده از رب پخته شده مناسب تره چون هم غلیظ تره، هم طعمش تثبیت شده ست. رب خام باید حتماً توی ظرف شیشه ای تمیز و در یخچال، نگهداری و ظرف چند روز مصرف بشه تا کپک نزنه یا تخمیر نشه.
نکات مهم در طرز تهیه رب انار با مخلوط کن
- اگه می خواین رب انار در مخلوط کن خوش رنگ و غلیظ بشه، انار ترش یا ملس انتخاب بهتریه. انار شیرین رب رو روشن تر و کم مزه تر می کنه.
- انارهای ترش و ملس نه تنها رنگ رب رو تیره تر و براق تر می کنن، بلکه برای غلظت طبیعی، به مقدار کافی ترکیبات اسیدی دارن.
- اگه می خواین رب انار خونگی مثل رب انار کارخانه ای بشه، ترکیب انار ترش با کمی انار شیرین، نتیجه بهتری می ده.
- برای تهیه رب انار با مخلوط کن، از دستگاه پرقدرت استفاده کنین. دستگاه های ضعیف ممکنه نتونن دونه ها رو خوب له کنن یا سریع داغ بشن. اگه حجم انار زیاده، حتماً در چند مرحله اون ها رو پوره کنین.
- برای صاف کردن رب انار، صافی فلزی ریز بهتره چون هم تفاله ها رو به طور کامل جدا می کنه، هم نسبت به پارچه تنظیف راحت تر شسته می شه. ولی اگه می خواین رب انار خیلی شفاف بشه، پارچه تنظیف گزینه بهتریه.
- له شدن بیش از حد هسته های انار باعث تلخی و تیرگی رب می شه. برای جلوگیری از این اتفاق، پالس های کوتاه بزنین و دونه ها رو در چند مرحله پوره کنین تا فشار یکنواخت تری به دونه ها وارد بشه.
- از قابلمه با دیواره بلند و کف ضخیم برای پختن رب انار خونگی استفاده کنین. دیواره بلند قابلمه از پاشیدن رب انار جلوگیری می کنه و کف ضخیم باعث پخت یکنواخت رب انار می شه.
- جنس قابلمه مناسب خیلی مهمه. قابلمه لعابی یا استیل ضخیم باعث می شه رب انار ته نگیره و طعم فلز به خودش نگیره. قابلمه آلومینیومی اصلاً توصیه نمی شه. اگه قابلمه لعابی دارین، عالیه، چون هم واکنش نمی ده، هم حرارت رو خوب پخش می کنه.
- اگه می خواین رب انار با غلظت استاندارد داشته باشین، می تونین قبل از پخت، وزن آب انار رو مقدار بگیرین و بعد از پخت، دوباره وزن کنین. اگر 70 درصد مقدار آب انار بخار و کم شد، نشون دهنده رسیدن به غلظت رب سنتیه.
- گرفتن کف روی رب انار رو جدی بگیرین. کف های سفید اول پخت، نتیجه واکنش های طبیعی اناره. اگه جداشون نکنین و دور نریزین، رب نهایی کدر و بدبو می شه.
- رب انار خیلی زود ته می گیره، مخصوصاً وقتی غلیظ می شه. پس هر 5 تا 10 دقیقه یه بار، مخصوصاً در نیم ساعت آخر مرتبا هم بزنین.
نکات نگهداری رب انار فوری خونگی
- رب انار رو بعد از خنک شدن کامل، بسته بندی کنین. دمای بالا باعث بخارگرفتگی ظرف و کپک زدگی می شه.
- از ظرف شیشه ای تمیز و کاملاً خشک برای نگهداری رب انار استفاده کنین. رطوبت داخل ظرف، محیط مناسبی برای رشد قارچ ها ایجاد می کنه.
- در ظرف رب انار رو محکم ببندین تا هوا واردش نشه. نفوذ اکسیژن، ماندگاری رب انار رو کاهش و رنگش رو تغییر می ده.
- رب انار رو توی یخچال یا جای خنک و تاریک نگهداری کنین. نور و گرما باعث فساد سریع تر و تغییر رنگ اون می شن.
- برای مصرف رب انار، همواره از قاشق خشک و تمیز استفاده کنین. قاشق خیس یا آلوده، عامل اصلی کپک زدگیه.
- اگه قصد نگهداری طولانی رب انار دارین، یه لایه نازک روغن روی سطح رب بریزین. این کار جلوی تماس مستقیم با هوا رو می گیره و ماندگاری رو بالا می بره.
- رب انار رو در حجم های کوچک بسته بندی کنین. باز و بسته کردن مکرر ظرف بزرگ، احتمال آلودگی رو زیاد می کنه.
فوت و فن های خوشمزه شدن رب انار با مخلوط کن
چرا رب انار تلخ می شه؟
- له شدن بیش ازحد هسته های انار باعث آزاد شدن ترکیبات تلخ می شه.
- ورود پوست سفید یا پوسته نازک وسط انار طعم رب رو تلخ می کنه.
- استفاده از انارهای خراب، کپک زده یا له شده برای تهیه رب انار طعم ناخوشایند ایجاد می کنه.
- پخت رب انار توی قابلمه آلومینیومی باعث واکنش با اسید انار و تلخی می شه.
- سوختن یا ته گرفتن رب انار در اثر حرارت زیاد، طعم سوخته و تلخ ایجاد می کنه.
- نگهداری رب انار توی ظرف مرطوب یا آلوده باعث تخمیر و تلخی اون می شه.
- افزودن چاشنی های نامناسب مثل سرکه یا نمک زیاد طعم رب رو خراب می کنه.
چرا رب انار سیاه می شه؟
- استفاده از انارهای خیلی رسیده یا له شده باعث تیرگی رنگ رب می شه.
- پخت طولانی مدت روی حرارت زیاد باعث تیره شدن و حتی سوختگی رب می شه.
- استفاده از قابلمه آلومینیومی یا نازک باعث واکنش با اسید انار و سیاه شدن رب می شه.
- کف گیری نکردن در مراحل اولیه باعث کدر و تیره شدن رنگ نهایی می شه.
- باقی ماندن تفاله یا پوست انار در آب انار باعث تیرگی و ته نشینی رنگ می شه.
- نگهداری رب انار توی ظروف فلزی یا در معرض نور و گرما، باعث اکسید و سیاه شدن رب می شه.
- اضافه کردن بیش از حد شکر یا چاشنی ها در اواخر پخت رب انار ممکنه باعث کاراملی شدن و تیرگی اون بشه.
راز شفاف شدن رب انار چیه؟
- فقط از دونه های سالم و بدون پوست سفید انار استفاده کنین تا طعم و رنگ رب خالص بمونه.
- موقع پوره کردن انار، مراقب باشین هسته ها له نشن تا تلخی و تیرگی ایجاد نکنن.
- آب انار رو از صافی ریز یا پارچه تنظیف رد کنین تا تفاله ها کامل جدا بشن.
- کف های سفید روی آب انار رو در جوش اولیه کامل بردارین تا رب انار کدر نشه.
- از قابلمه لعابی یا استیل ضخیم برای پخت رب انار استفاده کنین تا واکنش فلزی باعث تیرگی نشه.
- حرارت زیر قابمله رو ملایم نگه دارین و رب انار رو مرتب هم بزنین تا ته نگیره و نسوزه.
- از افزودنی هایی مثل آب لیمو در اواخر پخت رب انار استفاده کنین تا رنگ رب تثبیت بشه.