کانن در برابر نیکون؛ کدام برند دوربین عکاسی بهتر است؟

به گزارش وبلاگ راضانی، با وجود اینکه دوربین استفاده شده در گوشی های هوشمند به طور شگفت انگیزی بهتر شده است، اما در نهایت برای ثبت عکس های حرفه ای چاره ای جز خرید دوربین های عکاسی قدرتمند ندارید. در این میان برندهای زیادی مانند سونی، فوجی فیلم و لایکا فعالیت دارند اما در نهایت نمی توانیم معروفیت زیاد و محبوبیت بسیار بالای دو برند مشهور کانن و نیکون را کتمان کنیم. اما در نهایت این دو برند در مقایسه با یکدیگر چه حرفی برای گفتن دارند و دوربین های ساخت کدام شرکت بهتر است؟ در این مطلب به طور مختصر و مفید به مقایسه گوشی های این دو شرکت می پردازیم.

کانن در برابر نیکون؛ کدام برند دوربین عکاسی بهتر است؟

باید خاطرنشان کنیم مدل های مطرح شده در این مطلب، مدل هایی هستند که به طور گسترده در بازار جهانی به فروش می رسند. به همین علت برخی مدل های پرفروش در بازار ایران، در این مطلب مطرح نشده اند.

سهم بازار

کانن و نیکون هر دو از غول های بازار دوربین های دیجیتال هستند. بر اساس گزارش های منتشر شده، کانن حدود 56 درصد از بازار دوربین های دیجیتال را در اختیار دارد و سهم بازار نیکون به حدود 11 درصد می رسد. اما اگر به آمار فروش دوربین های SLR نگاه کنیم، می توانیم ببینیم که سهم بازار کانن حدود 60 درصد است و نیکون با سهم بازار 33.9 درصدی در مقام دوم واقع شده است.

هر دو شرکت دوربین ها و لنزهای فوق العاده ای را راهی بازار می کند و به همین علت در نهایت انتخاب بین آن ها تا حد زیادی به سلیقه کاربران برمی شود.

لنزها

اگرچه بسیاری از عکاس های تازه کار فکر می کنند کیفیت دوربین مهم ترین ویژگی محسوب می شود، اما واقعیت این است که اصلا نباید کیفیت لنز را دست کم بگیرید. باید خاطرنشان کنیم عمر مفید لنزها از عمر دوربین های دیجیتال معمولا بسیار بیشتر است و بنابراین یک سرمایه گذاری بهتر محسوب می شوند.

کانن در حال حاضر سه سری لنز به نام های EF/EF-S، EF-M و RF/RF-S تولید می کند. لنزهای سری EF/EF-S برای دوربین های SLR این شرکت هستند و لنزهای سری EF-M هم برای دوربین های بدون آینه سری M کانن استفاده می شوند. لنزهای RF/RF-S هم مناسب سایر دوربین های بدون آینه این شرکت هستند.

در مجموع، تعداد لنزهای کانن به 77 عدد می رسد. 42 لنز از سری EF/EF-S که این لنزها هم طبیعتا به چند دسته تقسیم می شوند. لنزهای EF-M از سه لنز زوم و سه لنز پرایم تشکیل شده اند و در خانواده RF/RF-S هم 29 لنز دیده می شود. باید خاطرنشان کنیم کانن دیگر توجه زیادی به دوربین های DSLR نشان نمی دهد و به همین علت بسیاری از لنزهای سری EF/EF-S دیگر تولید نمی شوند.

حالا باید به لنزهای نیکون بپردازیم که که بر اساس مناسب بودن برای DSLR و دوربین های بدون آینه، نوع فوکوس و فرمت سنسور، می توانیم به دسته های مختلفی تقسیم کنیم. به طور کلی، تعداد لنزهای نیکون برای دوربین های DSLR به 83 عدد می رسد و این شرکت برای دوربین های بدون آینه هم 30 لنز تولید کرده است. بنابراین در مجموع 118 لنز نیکون وجود دارد. در ضمنً برخلاف کانن، تولید بیشتر این لنزها همچنان ادامه دارد و به راحتی می توانید آن ها را خریداری کنید. بنابراین از نظر تعداد لنز، نیکون حرف بیشتری برای گفتن دارد اما از نظر کیفیت، هرکدام از لنزها باید به طور جداگانه مورد بررسی قرار بگیرند و نمی توانیم یک حکم کلی برای آن ها صادر کنیم.

دوربین های SLR نیکون و کانن

مانند گوشی های هوشمند، دوربین های DSLR را هم می توانیم به سه دسته اصلی پایین رده، میان رده و پرچم دار تقسیم کنیم. در ادامه در هرکدام از این بخش ها، به مهم ترین گزینه های نیکون و کانن نگاهی می اندازیم.

مدل های پایین رده

این مدل ها طبیعتا ارزان ترین گزینه ها محسوب می شوند. بسیاری از کاربران تازه کار زمانی که برای اولین دوربین بین برندها دست به انتخاب می زنند، معمولا تا همیشه از دوربین های همان برند استفاده می کنند. در حال حاضر کانن سه دوربین با قیمت زیر هزار دلار به فروش می رساند و تعداد دوربین های نیکون با این قیمت به 2 عدد می رسد. کانن EOS 2000D و نیکون D3400 ارزان ترین گوشی های این دو شرکت در بازار جهانی محسوب می شوند.

البته اختلاف قیمت EOS 2000D با D3400 بسیار بالا است و در ضمنً دوربین کانن با لنز کیت هم ارائه می شود. با توجه به اینکه برای بسیاری از تازه کارها قیمت دوربین اهمیت زیادی دارد، در این زمینه کانن حرف بیشتری برای گفتن دارد و باید این شرکت را به عنوان برنده نبرد دوربین های پایین رده اعلام کنیم.

مدل های میان رده

دوربین های میان رده طبیعتا برای بسیاری از کاربران گزینه های ایده آلی هستند. این نوع دوربین ها در هر ثانیه می توانند عکس های بیشتری ثبت کنند و از گزینه های بیشتری برای ورودی و خروجی بهره می برند. قیمت این مدل ها بین 1000 تا 2500 دلار است که البته برای کاربران ایرانی قیمت بسیار بالایی محسوب می شود. در این محدوده قیمتی، کانن فقط 2 دوربین EOS 90D و EOS 6D Mk II را به فروش می رساند و قیمت هر دو گوشی 1200 دلار است.

در سمت نیکون، با دوربین های D7500، D500 و D780 روبرو هستیم. در بین گزینه های میان رده، نیکون گزینه های بیشتری به فروش می رساند ولی EOS 6D Mk II در بین دوربین های DSLR فول فریم پایین ترین قیمت را دارد. در این زمینه، با برنده قاطعی روبرو نیستیم و با توجه به سلیقه ها و اولویت ها، هرکدام از این دوربین ها مزایا و معایب خود را دارند.

مدل های پرچم دار

دوربین های حرفه ای پرچم دار قیمت بسیار بالایی دارند و معمولا با قیمت بالاتر از 2500 دلار به فروش می رسند. دوربین های کانن EOS 5D Mk IV و نیکون D850 از جمله دوربین های همه فن حریفی هستند که هر دو 2500 دلار قیمت دارند. همچنین دوربین های کانن EOS-1D X Mk III و نیکون D6 با قیمت 6500 دلار، کاربران بسیار خاص را هدف گرفته اند. در این زمینه هم شاهد اختلاف گسترده ای بین این دو شرکت نیستیم و دوربین های موردنظر از همه جهت حرف زیادی برای گفتن دارند.

دوربین های بدون آینه کانن و نیکون

در چند سال گذشته، محبوبیت دوربین های بدون آینه چندین برابر شده و به همین علت کانن و نیکون هم برای اینکه از این بازار عقب نیفتند، حالا تمرکز اصلی خود را بر روی این تکنولوژی گذاشته اند.

مدل های پایین رده

اگر در پی خرید یک دوربین عکاسی پایین رده هستید، بهتر است به جای دوربین های DSLR از بین گزینه های بدون آینه دست به انتخاب بزنید. دوربین کانن EOS M200 یکی از ارزان ترین دوربین های بدون آینه این شرکت است ولی خرید آن را توصیه نمی کنیم زیرا برای لنز با محدودیت های جدی روبرو می شوید. در طرف مقابل، نیکون Z30 یکی از پایین رده های مجذوب کننده تر محسوب می شود که قیمت مناسبی هم دارد.

اگر می خواهید یک دوربین بدون آینه مناسب از کانن خریداری کنید، مدل R50 گزینه بسیار محبوبی است. رقیب این دوربین، نیکون Z50 است که حدود 100 دلار قیمت بالاتری دارد.

مدل های میان رده

برخلاف دوربین های میان رده کانن و نیکون که برخی از آن ها دارای سنسور کراپ هستند، تمام مدل های میان رده بدون آینه هر دو شرکت از سنسور فول فریم بهره می برند. از نظر قیمت، مدل های کانن قیمت بسیار بالاتری نسبت به مدل های نیکون دارند. در بین این مدل ها، کانن R8 پیروز شده توجهات زیادی را جلب کند که البته حدود 500 دلار گران تر از رقیب مستقیم خود یعنی Z5 است. همچنین باید به مدل های کانن EOS R6 Mk II و نیکون Z 6II هم اشاره کنیم.

مدل های حرفه ای

در این زمینه، قیمت دوربین ها برای کاربران حرفه ای اهمیت کمتری پیدا می کنند و این دسته از عکاسان به مولفه های دیگری توجه نشان می دهند. دوربین های کانن EOS R3 و نیکون Z9 هر دو 5500 دلار قیمت دارند ولی کانن EOS R5 حدود 800 دلار گران تر از نیکون Z 7II است.

نیکون در برابر کانن؛ در نهایت کدام بهتر است؟

مانند دیگر مقایسه های این چنینی، این بار هم نمی توانیم یک برنده قطعی را تعیین کنیم. اگر می خواهید عکاسی حرفه ای تجربه کنید، بدون تعصب باید ابتدا با توجه به بودجه ای که در نظر دارید، بررسی های اجرا شده را مشاهده کنید تا به طور کامل با نقاط قوت و ضعف دوربین های موردنظر روبرو شوید. در کنار اهمیت سخت افزار استفاده شده، باید به اهمیت طراحی دوربین هم اشاره کنیم.

برخی کاربران مثلا با طراحی دوربین های کانن راحت تر هستند ولی برخی دیگر طراحی دوربین های نیکون را بیشتر می پسندند. اما در نهایت اگرچه با دوربین و لنز بهتر می توانید عکس های بهتری ثبت کنید، ولی خود عکاس هم در این زمینه نقش کلیدی ایفا می کند.

منبع: MakeUseOf

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 6 خرداد 1402 بروزرسانی: 6 خرداد 1402 گردآورنده: mohsen-razani.ir شناسه مطلب: 1079

به "کانن در برابر نیکون؛ کدام برند دوربین عکاسی بهتر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کانن در برابر نیکون؛ کدام برند دوربین عکاسی بهتر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید