طرز پخت سنتی ترین غذای مردم ارمنستان
به گزارش وبلاگ راضانی، دلمه برگ مو یکی از سنتی ترین غذا های ارمنستان است که اصولا در شب ژانویه و میهمانی های رسمی سرو می گردد. در بیشتر اوقات همراه با دلمه، سبزی پلو با ماهی شیر یا قزل آلا هم سرو می گردد.
طرز پخت دلمه ارمنی به دلمه ایرانی شباهت های زیادی دارد. بیشتر تفاوت هایش در انتخاب سبزی دلمه است. در ارمنستان طعم تره، جعفری، شوید، پیازچه، گشنیز، ترخون و مرزه حتما باید محسوس باشد. بعلاوه در بیشتر اوقات از لپه استفاده نمی گردد و این در صورتی است که ایرانی ها اصولا از لپه استفاده می نمایند.
- برای پخت این دلمه گوشت چرخ نموده را همراه با سبزی های خرد شده، برنج خام، رب گوجه فرنگی، نمک و بعلاوه ادویه جات مخلوط می کنیم. سپس پیاز رنده شده را به مواد اضافه نموده و داخل برگ مو می پیچیم. دلمه های آماده شده را در قابلمه گذاشته روی آن آب ریخته و بشقابی چینی را روی دلمه ها می گذاریم تا دلمه ها وا نروند. یادتان باشد این غذا با شعله کم پخته می گردد.
- پس از پخت دلمه ها آن ها را در ظرف تزیین می کنیم و سر میز می آوریم. توجه داشته باشید ارمنی ها روی تزیین غذا بسیار حساس هستند. اگر مهمان ارمنی دارید بیشترین تلاشتان را برای تزیین غذا و میز کنید.
مواد لازم
- 500 گرم گوشت چرخ نموده
- یک کیلوگرم برگ مو
- 500 گرم سبزی دلمه
- یک فنجان برنج
- 3 ق غ روغن
- 2 ق غ رب گوجه فرنگی
- یک عدد پیاز (رنده شده)
- یک ادویه جات به اندازه لازم
- نمک به اندازه لازم
منبع: همشهری آنلاین
منبع: فرارو