طرز تهیه نان چرب؛ از غذاهای معروف شوشتر و دزفول
به گزارش وبلاگ راضانی، نان چرب از غذاهای خوشمزه دزفول و شوشتر است که به علت طرز تهیه بسیار ساده ای که دارد، می توانید آن را به راحتی تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
نان چرب یکی از غذاهای محلی شوشتر و دزفول است که در گذشته پای ثابت مجالس عروسی بود. مواد اصلی این غذا را روغن حیوانی، گوشت، زعفران دم نموده و نخود تشکیل می دهند که در عین سادگی، بسیار لذیذ و اشتهابرانگیز است. طرز تهیه نان چرب شوشتری و دزفولی، تفاوت چندانی با هم ندارد و به همین علت هر یک این غذا را مختص شهر و دیار خود می دانند. ظاهرا تنها تفاوت نان چرب شوشتری و دزفولی، در اندازه کشمش آن است که در مدل شوشتری، از کشمش کمتری استفاده می گردد. اگر برای یادگیری فوت وفن تهیه نان چرب ترغیب شده اید، این مقاله از خبرنگاران را از دست ندهید.
با طرز تهیه نان چرب آشنا شوید:
- طرز تهیه نان چرب
- نکته های تهیه نان چرب
- طعم نان چرب
طرز تهیه نان چرب
مواد لازم برای 4 تا 5 نفر:
- نیم کیلو گوشت گوسفندی
- دو پیمانه نخود
- سه عدد پیاز میانه
- سه قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
- کشمش پلویی و روغن حیوانی به اندازه لازم
- دارچین، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
- زعفران دم نموده به اندازه لازم
- نان لواش یا تافتون به تعداد نفرات
طرز تهیه نان چرب
1. ابتدا نخودها را از شب قبل خیس کنید و در این مدت آب آن را چندین بار عوض کنید تا نفخ نخود گرفته گردد. در ادامه پوست نخود را بگیرید که با فشاردادن آن بین دو انگشت، به راحتی جدا می گردد. سپس آن ها از وسط نصف کنید.
2. پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید و در اندازه کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
3. در این مرحله گوشت خورشتی را همراه با نمک، دارچین، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
4. حالا اندازهی آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت نیم پز گردد.
5. نخودهای پوست گرفته و لپه شده (نصف شده) و همین طور زعفران دم نموده را در غذا بریزید.
6. اندازهی روغن حیوانی در یک تابه بریزید و یک عدد پیاز خردشده را در آن تفت دهید. سپس زردچوبه و کشمش (از قبل برای 30 دقیقه در آب گرم خیس کنید) و در صورت تمایل زعفران دم نموده به آن بیفزایید.
7. مخلوط پیاز و کشمش را در اواخر پخت به غذا اضافه کنید.
8. وقتی گوشت و نخود کاملا بپزد و جا بیفتد، غذا حاضر است. آب این غذا باید در حد یک خوراک غلیظ باشد.
9. برای سرو غذا می توانید یک عدد نان تنوری، لواش یا تافتون بردارید، روی نان را به آب گوشت و چربی روی غذا آغشته کنید و در ظرف موردنظرتان قرار دهید. حالا اندازهی از مایه گوشتی روی نان بریزید و نان را از وسط تا کنید.
نکته های تهیه نان چرب
- در طرز تهیه نان چرب دزفولی روغن نسبتا زیادی ریخته می گردد که بهتر است روغن حیوانی باشد. با توجه به اندازه چربی این غذا، خوردن آن به افراد دارای کلسترول توصیه نمی گردد.
- برای پوست کندن نخود می توانید آن را روی یک پارچه بریزید و با ته لیوان یا کف دست ماساژ دهید. سپس آن را بشویید تا پوست نخود جدا گردد.
- گوشت نقش مهمی در طعم غذا دارد و در نتیجه گوشت بیشتر باعث خوشمزه ترشدن آن می گردد.
- گوشت این غذا باید از گوشت خورش قیمه، ریزتر باشد.
- در صورت تمایل می توانید این غذا را با گوشت مرغ نیز تهیه کنید که به سلیقه افراد بستگی دارد.
- در بعضی دستورهای آشپزی از لپه به جای نخود در این غذا استفاده می گردد.
- در انتهای پخت که حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنید، اگر چند دقیقه صبر داشته باشید، روغن غذا به روی آن می آید. وقتی غذا به روغن افتاد، نان تافتون تنوری را به روغن و آب خورش آغشته کنید و آن را کنار بگذارید. سپس خورش کم آب را در بشقابی بریزید و با خلال بادام خام سرو کنید.
- برای طعم وعطر بهتر غذا می توانید از اندازه کمی پودر هل بهره ببرید.
طعم نان چرب
طرز تهیه نون چرب بسیار راحت و ساده است و از همین رو می توانید آن را در خانه درست نموده و تجربه خوردن یک وعده غذای جنوبی را نصیب اعضای خانواده تان کنید. لذت این غذا وقتی دوچندان می گردد که قاشق و چنگال را کنار بگذارید و آن را با دست نوش جان کنید.
با وجودی که این غذا کمی چرب است و برای افراد با کلسترل بالای خون مناسب نیست، غذای سنتی بسیار مقوی و خوشمزه ای است که جایگزینی عالی برای غذاهای فست فودی به شمار میرود. جالب است بدانید که طبق رسم، خانواده عروس در ظهر جشن عروسی، این غذاهای سنتی را برای خانواده داماد تدارک می بینند.
اگر با تماشا تصاویر و طرز تهیه نون چربی، هوس نموده اید که این غذای لذیذ را آماده کنید، فرصت را از دست ندهید و ضمن عکاسی از روند کارتان، با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های خود را با کاربران ما به اشتراک بگذارید. در صورتی که تجربه تهیه این غذا را داشته اید و آن را میل نموده اید، حتما در پایین این مقاله از نظر و تجربه خود برای ما بگویید.
پرسش های متداول
طرز تهیه نان چرب شوشتری چیست؟
طرز تهیه نان چرب شوشتری به این صورت است که باید پیاز و گوشت گوسفندی را سرخ کنید. به آن ادویه و آب بیفزایید. وقتی گوشت نیم پز شد، نخود پخته و لپه شده، کشمش، زردچوبه و زعفران را به غذا اضافه کنید. در نهایت یک تکه نان در روغن غذا بزنید و از خوراک روی آن بریزید و میل کنید.
طرز تهیه نان چرب با مرغ چیست؟
طرز تهیه نان چرب با مرغ درست مشابه نان چرب با گوشت است. در اینجا تکه های مرغ را به غذا اضافه می کنید و از آنجا که مرغ سریع تر از گوشت می پزد، غذای شما زودتر آماده می گردد.
منبع: کجارو / aparat.com / irancook.ir