طرز تهیه میگو پلو با شوید، غذایی جنوبی و لذیذ
به گزارش وبلاگ راضانی، میگو پلو با شوید همانطور که از نام آن مشخص است، از ترکیب برنج، شوید، میگو و ادویه تهیه می شود. سه روش برای تهیه این غذا وجود دارد که در این مطلب هر سه شیوه شرح داده می شود.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - میگو پلو با شوید یکی از غذا های جنوب کشورمان است که امروزه در تمام کشور تهیه می شود. این غذای محلی نه تنها بسیار لذیذ است، بلکه به دلیل استفاده از میگو در تهیه آن جزو غذا های مقوی نیز به حساب می آید.
مواد لازم برای تهیه میگو پلو با شوید
به منظور تهیه این غذا برای چهار الی شش نفر، به یک و نیم الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج است.
مواد لازم | |
برنج خام | 4 پیمانه |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
زردچوبه | یک قاشق مرباخوری |
فلفل قرمز | یک قاشق چایخوری |
پودر لیموعمانی | یک قاشق مرباخوری |
شوید خشک پلویی | 2 الی 4 قاشق غذاخوری |
میگو | 200 گرم |
روغن و نمک | به میزان لازم |
دو نکته:
به جای میگو تازه می توانید از 100 گرم میگوی خشک نیز استفاده کنید.
در صورتی که از شوید خرد شده تازه استفاده می کنید، به سه الی پنج قاشق غذاخوری از آن احتیاج دارید.
طرز تهیه میگو پلو با شوید
با مواد اولیه مشابه به سه شیوه می توانید این غذا را تهیه کنید. در ادامه هر سه شیوه شرح داده خواهد شد. به یاد داشته باشید که هر سه روش اگر از میگوی خشک استفاده می کنید، باید از قبل آن را در آب جوش خیس به مدت یک و نیم الی دو ساعت خیس نمایید، به گونه ای که سطح میگو با آب داغ پوشیده شود. سپس دم و پوست میگو را بگیرید. اگر از میگوی تازه استفاده می کنید نیز باید آن ها را پاک کرده و رشته سیاه رنگی که در کمر میگو است را بگیرید.
روش اول:
- پیازها را نگینی خرد کنید.
- مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و هنگامی که روغن داغ شد، پیاز و میگو را به آن اضافه کنید.
- زردچوبه و فلفل قرمز را اضافه کنید.
- زمانی که پیاز طلایی شد، پودر لیموعمانی را اضافه کنید.
- شوید را اضافه کنید.
- برنج را بشویید و به میگو بیفزایید.
- مقداری آب اضافه کنید و به آرامی غذا را بهم بزنید.
- سپس مجددا کمی آب اضافه کنید، به طوریکه حدود دو بند انگشت روی روی غذا آب باشد.
- قابلمه را روی حرارت ملایم شعله قرار دهید و درب آن را ببندید.
- زمانی که آب برنج تبخیر شد، از شعله پخش کن و دم کنی استفاده کنید.
- زمانی که برنج دم کشید، غذا حاضر است و می توانید آن را سرو کنید.
روش دوم:
پیاز ها را نگینی خرد کنید و همراه با میگو تفت دهید. همانند روش قبل ادویه ها را نیز اضافه کنید.
- زمانی که میگو و پیاز کاملا سرخ شد، آن را از روی حرارت بردارید.
- برنج را از چند ساعت قبل خیس در مقداری آب و نمک خیس کنید.
- برنج را آبکش کنید.
کف قابلمه مقداری روغن بریزید و یک لایه برنج اضافه کنید. در صورت تمایل از ته دیگ سیب زمینی یا نان نیز می توانید استفاده کنید.
- کمی شوید اضافه کرده و مجددا برنج اضافه کنید.
- میگو و پیاز را میان برنج قرار دهید.
- مجددا برنج و شوید اضافه کنید تا برنج تمام شود.
برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید و از شعله پخش کن و دم کنی استفاده کنید. اگر از نان برای ته دیگ استفاده کردید، ابتدا به مدت 10 دقیقه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و سپس از شعله پخش کن استفاده کنید.
زمانی که برنج دم کشید میگو پلو با شوید آماده است و می توانید آن را سرو کنید.
روش سوم:
- ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید. البته برای این روش بهتر است که پیاز را رنده درشت بزنید.
میگو را که آماده کرده اید، همراه با پیاز در یک قابلمه ریخته و با حدود نصف لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا میگو کاملا بپزند.
زمانی که میگو یکی دو جوش زد، ادویه ها را به جز نمک اضافه کنید تا هنگام پخت میگو مزه دار شود (در این روش به گرد لیموعمانی احتیاج نیست و به جای آن می توانید از مقداری زعفران دم کرده استفاده کنید).
- پس از آنکه میگو پخت و آب آن نیز کاملا تبخیر شد، مقداری روغن اضافه کنید و تفت دهید.
- هنگامی که میگو سرخ شد، نمک را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
- شوید پلو را تهیه کنید و پس از آنکه دم کشید، آن را در دیس بکشید.
- میگویی که آماده کرده بودید را روی برنج قرار دهید و سرو کنید.
با هر یک از سه روش فوق که میگو پلو با شوید را تهیه کنید، حاصل غذایی خوشمزه خواهد بود؛ بنابراین به سلیقه خود می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید، البته اگر قصد دارید این غذا را برای میهمانی طبخ نمایید، بهتر است از روش های دو یا سه استفاده کنید.
میگو خواص فراوانی دارد، از اینرو برای سلامتی بسیار مفید است. از طرفی بوی نامطبوع آن سبب شده تا کمتر مورد توجه باشد، اما اگر میگو را به شیوه ای که ذکر شد تهیه کنید، وجود شوید و ادویه های مختلف باعث طعم دار شدن و از بین رفتن بوی بد آن خواهند شد.
منبع: setare.com