طرز تهیه سوپ دال عدس به 6 روش مختلف و لذیذ
به گزارش وبلاگ راضانی، سوپ دال عدس یک غذای خوشمزه و مغذی است که به روش های متنوع تهیه می گردد. این سوپ بافت و طعم دلچسبی دارد و یک گزینه عالی برای وعده های غذایی سبک اما مقوی محسوب می گردد. در این مقاله از خبرنگاران مگ طرز تهیه سوپ دال عدس را به چند روش مختلف آموزش می دهیم تا بتوانید بسته به سلیقه خود، برترین نسخه را انتخاب کنید. با ما همراه باشید.

1. طرز تهیه سوپ دال عدس رستورانی
اگر تابه حال سوپ دال عدس را در رستوران ها امتحان نموده باشید، حتما متوجه شده اید که بافت لطیف و طعم متعادلی دارد. راز این طعم و کیفیت مطلوب در انتخاب دقیق مواد اولیه و نحوه پخت نهفته است. در این بخش، طرز تهیه یک سوپ خوشمزه به سبک رستورانی را شرح می دهیم.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
دال عدس | یک لیوان |
برنج | نصف لیوان |
سیب زمینی | یک عدد |
هویج | یک عدد |
پیاز | یک عدد |
سیر | یک حبه |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | سه قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مراحل تهیه سوپ
- ابتدا دال عدس و برنج را به مدت یک ساعت در آب خیس نموده و سپس آبکشی کنید.
- دال عدس و برنج را همراه با یک تا 2 لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته و نرم شوند.
- در این فاصله، پیاز خردشده را داخل یک قابلمه جدا بریزید و همراه با زردچوبه و مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و سبک گردد.
- سیر و رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
- سیب زمینی و هویج را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید.
- مخلوط دال عدس و برنج را به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل سوپ را بچشید و در صورت لزوم به آن مقداری آب یا آب مرغ اضافه کنید. سپس اجازه دهید غذا با حرارت ملایم بپزد.
- سوپ را با گوشت کوب یا مخلوط کن به حالت پوره درآورید تا بافت یکدستی پیدا کند. سپس داخل آن خامه بریزید.
- سوپ پوره شده را چند دقیقه روی حرارت دهید و سپس شعله را خاموش کنید.
خواندنی ها
طرز تهیه سوپ ساده رشته
2. طرز تهیه سوپ دال عدس با بلغور
سوپ دال عدس با بلغور گندم یک غذای مقوی با بافت لطیف و طعم دلپذیر است. این سوپ یک گزینه عالی برای روزهای سرد سال محسوب می گردد.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
دال عدس | یک لیوان |
بلغور گندم | یک لیوان |
برنج | یک سوم لیوان |
پیاز | یک عدد |
سیر | یک تا 2 حبه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
قرص عصاره مرغ | یک عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مراحل تهیه سوپ
- ابتدا دال عدس، بلغور گندم و برنج را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید.
- پیاز خردشده را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا نرم و طلایی گردد. سیر له شده، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید تا عطر آن ها به مشام برسد.
- قرص عصاره را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
- دال عدس، بلغور گندم و برنج خیس خورده را آبکش نموده و همراه با نمک به پیاز اضافه کنید.
- داخل قابلمه آب جوش بریزید و درب آن را ببندید. اجازه دهید سوپ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد.
- بعد از یک ساعت، رب گوجه فرنگی را تفت دهید و داخل سوپ بریزید.
- وقتی سوپ کاملا جا افتاد، آن را با گوشت کوب یا مخلوط کن میکس کنید.
- دوباره سوپ را به مدت 10 دقیقه روی حرارت قرار دهید. سپس نمک آن را بچشید و شعله را خاموش کنید.
دیدنی ها
آموزش ویدئویی طرز تهیه سوپ جو
3. طرز تهیه سوپ دال عدس ترکی
سوپ دال عدس یکی از محبوب ترین غذاهای ترکیه ای است. اگر می خواهید طعم یک سوپ اصیل و خوشمزه ترکی را در خانه تجربه کنید، در ادامه همراه باشید.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
دال عدس | یک لیوان |
هویج | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
پیاز | یک عدد |
قرص عصاره مرغ | یک عدد |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
آب سرد | چهار لیوان |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مراحل تهیه سوپ
- پیاز را با روغن تفت دهید تا سبک و شفاف گردد.
- به پیاز آرد اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد.
- یک لیوان آب سرد اضافه نموده و آرد را در آن حل کنید. سپس سه لیوان آب سرد دیگر، هویج خردشده و عصاره مرغ را داخل قابلمه بریزید.
- وقتی هویج نیم پزشد، دال عدس را داخل قابلمه بریزید و به مدت 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزید.
- فلفل سیاه و گوجه فرنگی رنده شده را اضافه نموده و شعله را خاموش کنید.
- بعد از اینکه سوپ کمی سرد شد، آن را به یاری مخلوط کن یا گوشت کوب به شکل پوره درآورید.
- دوباره سوپ را روی حرارت قرار دهید و چند دقیقه بپزید.
- کمی آب لیموترش اضافه نموده و شعله را خاموش کنید.
- سوپ را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با گشنیز و جعفری خردشده تزیین کنید.
خواندنی ها
طرز تهیه سوپ گشنیز
4. طرز تهیه سوپ دال عدس و کرفس
اگر در پی یک سوپ خوشمزه و متفاوت هستید، سوپ دال عدس و کرفس می تواند انتخاب خوبی باشد. شما می توانید این سوپ را به عنوان پیش غذا یا یک وعده ی غذایی سبک سرو کرد.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
دال عدس | 300 گرم |
ساقه کرفس | یک عدد |
گوجه فرنگی | سه عدد |
گشنیز | 150 گرم |
پیاز | یک عدد |
سیر | یک حبه |
عصاره مرغ | یک عدد |
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و زیره سبز | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مراحل تهیه سوپ
- دال عدس را در آب خیس کنید.
- پیاز خردشده را در یک قابلمه با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف گردد. سپس سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن آزاد گردد.
- کرفس خردشده را به قابلمه بیفزایید و تفت دهید.
- بعد از اینکه کرفس نرم شد، گوجه فرنگی های خردشده، پاپریکا، زیره و دال عدس را اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید.
- آب و عصاره مرغ را به قابلمه اضافه نموده و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید. یک ساعت صبر کنید تا سوپ بپزد.
- قابلمه را از روی حرارت بردارید و یک چهارم محتویات آن را به یاری گوشت کوب برقی یا مخلوط کن پوره کنید.
- پوره را همراه با نمک و فلفل به قابلمه برگردانید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید سوپ نیم ساعت دیگر بپزد.
- در دقایق پایانی پخت، گشنیز خردشده را اضافه کنید و سوپ را از روی حرارت بردارید.
خواندنی ها
طرز تهیه سوپ رشته فرنگی
5. طرز تهیه سوپ دال عدس و کدو حلوایی
ترکیب دال عدس و کدو حلوایی یک طعم منحصربه فرد و متفاوت ایجاد می نماید. این 2 ماده در کنار هم بافت لطیف و رنگ جذابی به سوپ می دهند و آن را به یک گزینه خاص برای تنوع بخشیدن به برنامه غذایی تبدیل می نمایند.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
دال عدس | یک لیوان |
پوره کدو حلوایی | 400 گرم |
آب مرغ | 6 لیوان |
پیاز | یک عدد |
سیر | 2 حبه |
زنجبیل تازه | یک قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و پودر کاری | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مراحل تهیه سوپ
- داخل قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده، سیر و زنجبیل را با آن تفت دهید.
- دال عدس، پوره کدو حلوایی، آب مرغ، فلفل و پودر کاری را اضافه کنید. وقتی سوپ به جوش آمد، حرارت را کم کنید.
- اجازه دهید دال عدس نرم گردد و سوپ جا بیفتد. سپس نمک اضافه نموده و شعله را خاموش کنید.
6. طرز تهیه سوپ دال عدس و مرغ
این سوپ را می توان با روش های مختلف آماده کرد و مقدار غلظت آن را بسته به سلیقه تنظیم نمود. در ادامه مراحل تهیه سوپ دال عدس و مرغ را به صورت گام به گام شرح می دهیم.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
دال عدس | یک لیوان |
برنج | نصف لیوان |
سینه ی مرغ | یک عدد |
سیب زمینی | یک عدد |
هویج | یک عدد |
پیاز | 2 عدد |
سیر | یک حبه |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذاخوری |
پودر سبوس گندم | 2 قاشق مرباخوری |
آب لیموترش | یک قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مراحل تهیه سوپ
- ابتدا مرغ را به همراه یک عدد پیاز و آب داخل قابلمه بریزید و بپزید. پس از پخت، آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
- دال عدس و برنج را که از قبل خیس نموده اید آبکش کنید و همراه با نمک بپزید.
- یک عدد پیاز خردشده را با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شفاف گردد. سیر رنده شده، رب گوجه فرنگی، زردچوبه و فلفل اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا بوی سیر به مشام برسد.
- پوست گوجه فرنگی را بگیرید و آن را خرد کنید. گوجه فرنگی، هویج و سیب زمینی خردشده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
- مرغ ریش ریش شده را همراه با پودر سبوس گندم و سبزیجات تفت داده شده به برنج و دال عدس اضافه کنید و اجازه دهید غذا بپزد.
- در مرحله آخر، داخل سوپ آب لیموترش بریزید و شعله را خاموش کنید.
- در صورت تمایل، سوپ را به یاری مخلوط کن یا گوشت کوب میکس کنید.
خواندنی ها
طرز تهیه سوپ شلغم
منبع: دیجیکالا مگ