تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا
به گزارش وبلاگ راضانی، به نقل از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر تنها راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ، رعایت فاصله گذاری اجتماعی ، استفاده از ماسک و شستشوی مرتب دست ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه و پیروی از اصول تغذیه صحیح است.
1-با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی بدن می توان از ابتلا به کرونا پیشگیری کرد.
2- تغذیه صحیح به معنی مصرف مواد غذایی گران قیمت نیست. با استفاده از جایگزین های مواد غذایی می توان تغذیه ای صحیح و متناسب با اقتصاد خانواده داشت.
3- برای تقویت سیستم ایمنی بدن به اندازه کافی از منابع پروتئینی و ریزمغذی ها بهره ببرید.
4- بهترین منبع پروتئینی ارزانتر ، حبوبات است که همراه با غلات ارزش غذایی معادل گوشت خواهد داشت.
5- برای پیشگیری از کرونا، مکمل های مولتی ویتامین را خودسرانه مصرف نکنید.
7- به جای مصرف مکمل های مولتی ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی، از سبزی ها و میوه های فصل بهره ببرید.
با مصرف روزانه حداقل 5 واحد سبزی و میوه (2 عدد میوه و سه وعده سبزی) ویتامین C مورد احتیاج بدن تامین می گردد
3- از میوه های فصل مثل انواع مرکبات که غنی از ویتامین C هستند روزانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن بهره ببرید. یک عدد پرتقال و یا دو عدد نارنگی متوسط ویتامین C مورد احتیاج روزانه را تامین می نماید.
4 - برای پیشگیری از کرونا در کنار هر وعده غذایی از سالاد و یا سبزی خوردن بهره ببرید.
اگر به دلیل مسائل گوارشی قادر به مصرف سبزیجات به صورت خام نیستید، آنها را به شکل بخارپز مصرف کنید
5 - افراد بالای 12 سال برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، ماهانه یک مکمل ویتامین دی 50 هزار واحدی مصرف نمایند.
در بچه ها 2 تا 12 سال، مصرف هر دوماه یک عدد مکمل 50 هزارواحدی ویتامین D به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از کرونا یاری می نماید.
6- در دوران همه گیری کرونا از مواد غذایی کم چرب، کم نمک و با قند کمتر بهره ببرید.
غذاهای چرب و پرنمک با تضعیف سیستم ایمنی بدن شانس ابتلا به کرونا را افزایش می دهند.
مصرف زیاد مواد قندی و شیرین با تحریک سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به کرونا را بیشتر می نمایند.
7- به جای استفاده از نوشابه های گازدار ، آب میوه های صنعتی که قند افزوده دارند و نوشیدنی های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند و عرقیات خانگی کم شیرین بهره ببرید.
8- از سبزی ها و صیفی جات فصلی مثل شلغم ، کدو حلوایی ، انواع کلم و،گل کلم و هویج که سرشار از ویتامین c و A هستند ، بهره ببرید.
9- مصرف سس های چرب که معمولا نمک و شکر زیادی هم دارند را محدود کنید و سالاد خود را با چاشنی هایی مثل انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل کنید.
10- تا جایی که ممکن است، روزانه ماست ، پنیر و شیر کم چرب مصرف کنید.
11- مصرف فست فودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند و موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند را محدود کنید. تا احتمال ابتلای شما به کرونا کمتر گردد.
12- در دوران قرنطینه خانگی به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمک (مانند آجیل و تخمه های نمکی) و شیرین (مانند انواع شیرینی، شکلات و بیسکویت و نوشیدنی های شیرین شده با قند)، از انواع میوه ها فصلی و تازه بهره ببرید.
13- خود سرانه مکمل های ویتامین A، روی و آهن مصرف نکنید و از سبزی ها و میوه هایی که به صورت طبیعی دارای این ویتامین ها هستند، استفاده تمایید.
15- حبوبات منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. بنابراین در وعده های غذایی اصلی روزانه از حبوبات بهره ببرید.
16- خوردن یک احتیاج حیاتی است، ولی خوردن مواد غذایی سالم یک هنر است.
17- انواع نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی، آب نبات، شکلات، نوشیدنی های شیرین مثل شربت ها، انواع مربا و انواع شیرینی های خشک و تر حاوی مقادیر زیادی مواد قندی هستند. در مصرف آنها افراط نکنید.
18- مصرف غذاهای پرچرب، پر نمک و شیرین خطر ابتلای شما به کرونا را افزایش می دهد.
19- در حین خرید، به نشانگر های رنگی تغذیه ای مواد غذایی توجه کنید، چرا که به شما می گویند که در محصول مربوطه چقدر سدیم)نمک(، قند و چربی وجود دارد.
20- توجه به نشانگر رنگی تغذیه ای محصولات غذایی تضمین خریدی سالمتر و سیستم ایمنی قوی تر برای پیشگیری از کرونا است.
22- احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است. مراقب وزنتان باشید.
23- احتمال زنده ماندن افراد چاقی که مبتلا به کرونا می شوند پایین است پس به فکر کنترل وزن خود باشید.
24- با کاهش مصرف قند و شکر و شیرینی از ابتلا به دیابت ، چاقی و کرونا پیشگیری کنید
25- چاقی = افزایش احتمال ابتلا به کرونا = خداحافظی با زندگی
26- سعی کنید دو سوم بشقاب غذایتان را به سبزیجات و حبوبات اختصاص دهید.
27- بجای نان های سفید از نان هایی که سبوس بیشتری دارند بهره ببرید.
28-برای پیشگیری از اضافه وزن در دوران همه گیری کرونا، در خانه با بچه ها خود بازی های پر تحرک انجام دهید.
29-برای پیشگیری از چاقی بچه ها ، میزان تماشای تلویزیون، کار و بازی بچه ها با رایانه را محدود کنید.
30- حبوبات و غلات ارزش پروتئینی بالایی دارند. بهتر است برنج را بیشتر به صورت مخلوط با حبوبات مثل باقلا پلو، عدس پلو، ماش پلو، لوبیا چشم بلبلی با پلو، و یا عدس یا ماش را با نان مصرف کنید تا پروتئینی با ارزش غذایی گوشت به بدنتان برسد.
31- به مواد غذایی حاوی حبوبات (عدسی، خوراک لوبیا و ....) چاشنی های حاوی ویتامین C مانند آب لیمو یا نارنج تازه اضافه کنید.
32- با مصرف شیر غنی شده با ویتامین D ، بخشی از احتیاج بدن به این ویتامین تامین می گردد.
33- در دوره همه گیری کرونا ، برای داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش در منزل، برنامه ریزی شخصی داشته باشید.
34- برای تشویق بچه ها و نوجوانان به تحرک بیشتر در ایام ماندن در منزل ، بطور دسته جمعی همراه اعضای خانواده ورزش کنید.
35- کم آبی ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می دهد، بنابراین روزی 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.
36-هیچکدام از وعده های غذایی را حذف نکنید چرا که این اقدام سیستم ایمنی شما را تضعیف می نماید.
37- کمبود خواب باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی می گردد. خوابیدن به مدت هفت تا نه ساعت به صورت روزانه برای بزرگسالان توصیه می گردد. بچه ها بسته به سنشان به 8 تا 14 ساعت خواب احتیاج دارند.
38- از سیر، زنجبیل و پیاز هر روز در غذا های مصرفی بهره ببرید. این سه ماده غذایی تقویت نماینده سیستم ایمنی هستند.
39- تخم مرغ منبع بسیار مناسبی از پروتئین و مواد مغذی متنوع است. فقط توجه داشته باشید که بهتر است تخم مرغ را بجوشانید و بصورت آبپز کاملا سفت و پخته شده مصرف کنید و از نیم پز کردن، عسلی نمودن و یا نیمرو کردن آن بپرهیزید.
41- از جوانه گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود بهره ببرید. این جوانه ها سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین های گروه B هستند که به تقویت سیستم ایمنی شما یاری می نمایند.
45- هیچ ماده غذایی به تنهایی نمیتواند معجزه کند. تحت تاثیر شایعات در مصرف بعضی اقلام غذایی یا دمنوش ها افراط ننمایید. تنوع و تعادل را در برنامه غذایی خود رعایت کنید.
46- مواد غذایی را از مراکز معتبر و تحت نظارت ارگان های بهداشتی تهیه نمایید.
47- مواد غذایی خریداری شده را به شیوه سالم آماده و مصرف نمایید. از روش های بخار پز یا آبپز کردن بجای سرخ کردن استفاده نمایید.
48- دیابت ، فشار خون بالا و بیماری های قلبی -عروقی خطر ابتلا به کرونا را بیشتر می نمایند. با رعایت رژیم غذایی صحیح در کنترل این بیماری ها بکوشید.
-برای پیشگیری از تحریک سیستم ایمنی بدن ، بجای روغن های حیوانی ، روغن دمبه که حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند، از روغن های مایع استاندارد و دارای مجوزهای بهداشتی و در حد متعادل بهره ببرید.
منبع: همگردی