طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز؛ به شیوه سنتی و اصیل

به گزارش وبلاگ راضانی، شیرینی قرابیه تبریز یکی از اصیل ترین شیرینی های ایرانی به شمار میرود که ردپای فرهنگ غنی و هنر شیرینی پزی مردمان تبریز را در آن می توان دید. پایه این شیرینی سنتی بادام و سفیده تخم مرغ است که به راحتی می توان برای پذیرایی در اعیاد و میهمانی ها آن را در سریع ترین زمان ممکن درست کرد. قرابیه طعم های متفاوتی دارد که از معروف ترین آن ها بادام، پسته و گردویی است که در مطالب قبلی طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی را با جزئیات برایتان آورده ایم و شما می توانید آن را بخوانید. حال طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز را بخوانید تا با آن بافت زیبا و دلنشین از میهمان هایتان پذیرایی کنید.

طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز؛ به شیوه سنتی و اصیل

مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه تبریز

  • سفیده تخم مرغ 6 عدد
  • شکر 400 گرم
  • خلال بادام 300 گرم
  • وانیل نصف قاشق چای خوری
  • پودر بادام به مقدار لازم
  • پودر پسته به مقدار لازم
  • شکر به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز

مرحله اول: بادام ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز باید بادام ها را در آب ولرم خیس کنید. با گذشت 30 دقیقه، پوست بادام ها را به راحتی جدا کنید. بادام های پوست گرفته را داخل غذاساز بریزید. آن ها را به مقدار کافی خرد کنید. در صورت نبود غذاساز یا مخلوط کن، آن ها را با یاری گوشت کوب خرد کنید. تنوع شیرینی های تبریز بسیار زیاد است تا جایی که نمی توان عطر و طعم آن ها را نادیده گرفت. یکی از خوشمزه ترین آن ها طرز تهیه حلوای زنجبیل تبریزی است که باید امتحانش کنید.

مرحله دوم: مواد را مخلوط کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز باید در کاسه های جداگانه زرده و سفیده تخم مرغ را به آرامی جدا کنید. حال پودر بادام، سفیده های تخم مرغ، شکر و وانیل را خوب با هم زن مخلوط کنید. حال نوبت به چرخ کردن مواد می رسد. اگر ایده ای برای استفاده از زرده های تخم مرغ ندارید طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با زرده را بخوانید تا آن را در کنار این شیرینی، برای عزیزان تان درست کنید.

مرحله سوم: خمیر را چرخ کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریزی با یاری دنده ریز چرخ گوشت، مواد را چرخ کنید. به یاد داشته باشید که مواد را کم کم داخل چرخ گوشت بریزید. از سویی دیگر مواد را نباید خیلی هم زده و فشار دهید چراکه روغن بادام خارج و شیرینی تان خشک خواهد شد. این حرکت را تا جایی تکرار کنید که مخلوط خمیری به دست بیاید. در صورت سفت بودن خمیر شیرینی، یک عدد سفیده تخم مرغ به آن اضافه نموده و مجدد چرخ کنید. حال که خمیر شیرینی آماده و رنگ آن به سفیدی زد با دستان خود حسابی ورز دهید. اگر در پی دستوری متفاوت برای شیرینی تبریز هستید طرز تهیه قرابیه بادام به سبک قنادی ها را بخوانید.

مرحله چهارم: شیرینی را بپزید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز نوبت به پخت آن می رسد پس دستگاه فر را با دمای 160 درجه روشن کنید تا گرم گردد. داخل سینی فر، کاغذ روغنی پهن کنید تا شیرینی هایتان نچسبند. با یاری اسکوپ بستنی، خمیر را برداشته و روی سینی فرتان با فاصله از هم قرار دهید.

حال برای تزیین شیرینی مقداری خلال بادام، پسته، نارگیل یا شکر روی شیرینی هایتان بپاشید. مقدار آن کاملا سلیقه ای و به ذائقه تان بستگی دارد. در نهایت سینی را برای 10 تا 20 دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته شوند. شیرینی تبریزی تان آماده سرو است.

نکات تکمیلی تهیه شیرینی قرابیه تبریزی

شیرینی قرابیه تبریز، شیرینی است که کوچک و بزرگ عاشق عطر، طعم و بافت نرم آن هستند، نکات تکمیلی زیر شامل فوت وفن هایی است که به شما در تهیه این شیرینی بسیار یاری خواهد نمود.

پخت شیرینی قرابیه تبریز در تابه

در طرز تهیه قرابیه بادام با تابه باید ابتدا تابه را 15 دقیقه گرم کنید. سپس کاغذ روغنی را در تابه دو طرفه پهن نموده و شیرینی ها را روی آن با قیف شیرینی پزی پایپ کنید. در نهایت یک دم کنی روی در تابه بگذارید و حرارت آن را کم کنید. شیرینی هایتان به مدت 20 تا 25 دقیقه آماده خواهد شد. شیرینی نخودچی را هم مانند قرابیه به راحتی می توانید در منزل درست کنید.

خمیر شیرینی قرابیه تبریزی

خمیر در طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز، احتیاج به استراحت دارد چون هرچه زمان استراحت آن بیشتر باشد، رنگ شیرینی ها تیره تر می گردد. یک تا دو ساعت معمولا زمان مناسبی برای استراحت خمیر این شیرینی محسوب می گردد. برای بهبود کیفیت خمیر می توانید آن را برای 15 تا 20 دقیقه هم داخل یخچال بگذارید.

نکته آخر آن که خمیر قرابیه را با کف دست ورز ندهید چراکه شیرینی تان روغن خواهد انداخت. پیشنهاد ما به شما برای پذیرایی از میهمان هایتان تهیه یک شیرینی اصیل دیگر است پس از طرز تهیه قطاب یزدی در فر با طعم اصیل و سنتی غافل نشوید.

غلظت مایه شیرینی قرابیه

غلظت مایه شیرینی قرابیه نباید خیلی سفت و یا خیلی شل باشد پس اگر هنگام ریختن آن در سینی فر متوجه شل بودن آن شدید کافی است کمی آرد برنج به مخلوط تان اضافه کنید. در صوت سفت بودن مخلوط حتما باید نصف سفیده تخم مرغ را کم کم به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد. پیشنهاد ما به شما طرز تهیه شیرینی هلالی بادامی است که دستوری تقریبا مشابه دارد.

تزیین شیرینی قرابیه تبریز

راحت ترین راه تزیین قرابیه، ریختن مغزهای خردشده مانند گردو، بادام و پسته روی خمیر پایپ شده قبل از پخت و گذاشتن آن ها داخل فر است. در روشی دیگر می توانید عسل، سس شکلاتی یا شربت بار روی آن ها بمالید. در آخر این نکته را به خاطر داشته باشید که این شیرینی با در مرض هوای تازه قرار گرفتن زود خشک می گردد پس باید آن را در یک ظرف دربسته نگه داری کنید.

نگه داری شیرینی قرابیه تبریز

شیرینی قرابیه چه در یخچال و چه در دمای محیط، ماندگاری بالایی دارد به شرط آن که آن ها را در یک ظرف دربسته نگه دارید یا روی آن ها را سلفون بکشید. مقدار ماندگاری آن ها معمولا بین یک هفته تا یک ماه است. از دیگر شیرینی های سنتی با طعم اصیل و ماندگاری بالا می توان به طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی اصیل اشاره نمود که تهیه آن خالی از لطف نیست.

ترفندهای طلایی پخت شیرینی قرابیه

دستور تهیه شیرینی قرابیه تبریز کمی قلق دارد اما اگر این ترفندها را بدانید، می توانید مراحل پخت را راحت تر پیش ببرید. شیرینی قرابیه باید ترک خورده و ترد باشد پس بهتر است بعد از پایپ کردن شیرینی ها در سینی فر، انگشت تان را در روغن مایع زده و روی شیرینی ها بزنید. در نهایت با همان دما و زمان گفته شده در بالا، داخل فر بگذارید تا شیرینی های ترک خورده ای داشته باشید. از طرز تهیه کاچی تبریزی برای یک صبحانه مفصل و مقوی غافل نشوید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 20 فروردین 1404 بروزرسانی: 20 فروردین 1404 گردآورنده: mohsen-razani.ir شناسه مطلب: 1242

به "طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز؛ به شیوه سنتی و اصیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز؛ به شیوه سنتی و اصیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید