خواص فوفل (نخل هندی) و عوارض آن

به گزارش وبلاگ راضانی، خواص فوفل (Areca) متعدد بوده، این گیاه از ترکیبات قرص های ضد اسهال و به عنوان ضد انگل شناخته شده است. با سایر عوارض و خواص فوفل آشنا شوید.

خواص فوفل (نخل هندی) و عوارض آن

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور بمبئی ما را تجربه کنید.

سرویس سلامت - نخل هندی در کتب سنتی با نام فوفل شناخته شده است، درختی است از تیره نخلها که در مناطق گرم آسیا، هندوستان و جاوه میروید با قامتی تقریبا بلند که ارتفاع آن به 25 متر هم میرسد. نام های دیگر این گیاه سپاری، تانبول، کوثل، پوفل و فاطویل است. میوه فوفل در ابعاد یک تخم مرغ است، هنگامی که نارس است رنگ پوست خارجی آن سفید و پس از رسیدن رنگ آن زرد نارنجی میگردد. در داخل میوه فوفل یک عدد دانه بیضی شکل که درازای آن حدود 2 سانتیمتر است قرار گرفته است که رنگ غشای آن قهوهای بوده، طعم دانه تلخ، قابض و بویی شبیه پنیر دارد.

جویدن مخلوط میوه و برگ فوفل سنتی تاریخی است و در بسیاری از کشورهای آسیایی و اقیانوسه رایج است. فوفل باید کاملا رسیده مصرف گردد و مقدار مصرف خوراکی آن به طور معمول 4 گرم در روز است.

از دیگر روش های استفاده از خواص فوفل تنقیه آن میباشد. برای تنقیه 40 عدد دانه فوفل را در 300 سیسی آب به مدت نیم ساعت بجوشانید تا مقدار آن به 120 سیسی برسد، سپس آن را خنک نموده وقبل از صبحانه ناشتا تنقیه نمایید، روش تنقیه تاثیر قابل ملاحظهای در کشتن و خروج انگلها زمانی که هیچ دارویی جواب نداده و یا به دارو دسترسی ندارید، خواهد داشت.

قسمتهای مورد استفاده گیاه فوفل شامل دانه، پوست دانه، شاخههای جوان، جوانهها، برگها و تا حدودی ریشه درخت بوده که خواص دارویی دارند.

فوفل (Areca)
طبع گیاه
  • سرد و خشک (سوداوی)
طریقه مصرف
  • دم نموده
  • تنقیه
  • جویدن مخلوط میوه و برگ فوفل
خواص درمانی
  • ضد کرم و ضد انگل
  • معالجه استسقاء و آفتاب زدگی
  • تقویت لثه و خوشبو کردن دهان
  • تقویت نماینده معده
  • درمان و کاهش علایم دیفتری
مضرات
  • افزایش احتمال ابتلا به سرطانهای دهان
  • اعتیادآور
  • سرگیجه و خفقان
  • منع مصرف در بارداری و شیردهی
تداخل دارویی
  • از مصرف زیاد و خودسرانه با داروهای شیمیایی پرهیز گردد.

خواص فوفل (طبیعت و خواص درمانی)

طبع این گیاه سرد و خشک است. خواص دارویی درخت فوفل به طور خلاصه عبارتند از:

  • داروی ضد کرم و ضد انگل است، جوانههای خام فوفل به عنوان کرم کش برای اطفال تجویز میگردد.
  • فوفل ضد مالاریا و تبهای نوبهای و نیز ضد سرفه است.
  • جهت معالجه استسقاء و آفتاب زدگی از پوست میوه این گیاه می توان استفاده کرد.
  • از خواص فوفل یاری به هضم غذا بوده، این گیاه تقویت نماینده معده می باشد.
  • فوفل مسهلی خوب، مدر و قاعده آور است.
  • جهت درمان و کاهش علایم دیفتری اسانس برگ های این گیاه را به صورت بخور و غرغره می توان استفاده کرد.
  • یکی از خواص فوفل برطرف جوش داخل دهان است که در اثر گرمی ایجاد شده است، به این منظور بایستی دمنموده این گیاه مزمزه گردد.
  • جویدن فوفل برای خوشبو کردن دهان مؤثر است.
  • جهت سستی اعصاب از این گیاه می توان استفاده کرد.
  • مزمزه کردن دمنموده آن باعث تقویت لثه و جلوگیری از خونریزی آن می گردد.
  • جهت برطرف یبوست 8 گرم از دانه سرخ رنگ این گیاه میل گردد.

سایر خواص فوفل

چوب درخت فوفل را در نجاری به کار می برند و از الیاف پوست آن در نساجی الیاف استفاده میگردد. جوانه انتهایی تنه این گیاه را به نام کلم فوفل به مصرف تغذیه میرسانند. کلم فوفل بسیار نرم بوده و شبیه پنیر است.

مضرات فوفل (عوارض جانبی، موارد احتیاط و منع مصرف)

به طور کلی مصرف گیاه فوفل بایستی تحت نظر پزشک صورت گیرد، از خواص فوفل خاصیت اعتیاد آوری آن بوده و زیادهروی در مصرف آن باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطانهای دهان است.

  • اشخاصی که سنگ کلیه و مثانه دارند، بایستی از خوردن این گیاه خودداری نمایند.
  • مصرف فوفل برای سینه و صدا مضر است و بهتر است همراه کتیرا میل گردد.
  • مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است.
  • چنانچه دانه نارس فوفل خورده گردد، باعث سرگیجه و خفقان شده، در چنین شرایطی باید آب سرد خورده و از راه دهان در گوشها هوا دمید.

برگرفته از: دایره المعارف گیاهان دارویی

منبع: ستاره
انتشار: 26 آبان 1399 بروزرسانی: 26 آبان 1399 گردآورنده: mohsen-razani.ir شناسه مطلب: 91

به "خواص فوفل (نخل هندی) و عوارض آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص فوفل (نخل هندی) و عوارض آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید