خرافه و شارلاتانیزم را از طب سنتی جدا کنیم

به گزارش وبلاگ راضانی، وزیر بهداشت با بیان اینکه خرافه و شارلاتانیزم را باید از طب سنتی جدا کنیم، گفت: طب سنتی جزء لاینفکی از دیرینه فرهنگی است و یکی از دلایل علقه افراد به سرزمین شان، داشتن پیوست فرهنگی است.

خرافه و شارلاتانیزم را از طب سنتی جدا کنیم

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری خبرنگاران، سعید نمکی در جلسه ای با حضور سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و مسئولین این حوزه، با بیان اینکه طب سنتی در سرزمین ما دیرینه ای بسیار برجسته دارد، اظهار کرد: با مطالعه تاریخ طب این مرز و بوم، درمیابیم آنچه به عنوان طب بوعلی سینا وجود دارد، برگرفته از طب جالینوسی ست. طب اسلامی نیز برگرفته از طب جالینوسی است؛ یعنی وقتی از طب اسلامی صحبت می کنیم، منظور طب سنتی ما است که طبیبان مسلمان آن را دنبال می کردند.

خرافه و شارلاتانیزم را از طب سنتی جدا کنیم

وی اضافه نمود: نکته دیگر اینکه آنچه ما به عنوان وزارت بهداشت و مجموعه متولی نظام سلامت باید دنبال کنیم، این است که نقش خرافه و شارلاتانیزم را از طب سنتی جدا کنیم. در واقع این موضوع یکی از رسالت هایی است که باید دنبال کنیم. چراکه به گونه ای بعضی عطاری ها و دکان ها، در عین عوام فریبی، ضربه حیثیتی بزرگی به ریشه های طب سنتی کشور وارد می نمایند. یعنی طب سنتی را در برابر دانشمندان طب نوین نیز بی اعتبار می نمایند. باید خیلی مراقبت کنیم که موج ما را به سمت خرافه و عدم مبانی علمی نبرد.

وی با اشاره به سفرهای متعدد به کشورهای مختلف از جمله چین، هند، اسلوونی، آلمان کانادا و فرانسه به منظور آشنایی با ظرفیت های طب مکمل و طب جایگزین، بیان نمود: در سفرهایی که داشتم، تقریباً جایی را که در بحث Traditional medicine و alternative medicine معتبر باشد، ندیدم و این موضوع باعث شد نگاه تازه ای به بحث Traditional medicine و alternative medicine در جهان پیدا کنم و باید تاکید کنم که امروز در جهان به دلیل جا ماندن طب نوین از پاسخگویی به دردهای نوپدید و بیماری های صعب العلاج مانند، سرطان ها و مسائل روحی و روان و ناخوشی های متعدد، که با داروهایی شیمیایی دیگر قابل درمان نیستند، باید به سایر ظرفیت ها در طب توجه کرد.

نمکی خطاب به دست اندرکاران حوزه طب ایرانی، تاکید نمود: خواهشم این است که خط قرمزها و مرزبندی های ما را از خرافه و علم جدا کنید. اگر این اتفاق نیفتد، از یک طرف، در سیاه چاله شیادان گرفتار شده و از طرف دیگر، مورد هجمه علمای مدرنی که این طب را قبول ندارند، قرار می گیریم.

ما در دانشگاه های علوم پزشکی طبیب تربیت می کنیم، نه حکیم

وی اضافه نمود: طب سنتی ما باید در آموزش علوم پزشکی جا باز کند، ما در حال حاضر در دانشگاه های علوم پزشکی طبیب تربیت می کنیم، نه حکیم. دانشجوی علوم پزشکی از فرهنگ گذشته اش بریده شده و با دانشمندان طب قدیم آشنایی چندانی ندارد.

یکی از دلایل علقه افراد به سرزمین شان، داشتن پیوست فرهنگی است

وزیر بهداشت گفت: در آموزش علوم پزشکی اگر نتوانیم دانشجویان را با دیرینه فرهنگ مملکت آشنا کنیم، افرادی را بار می آوریم که پا در رکاب رفتن هستند. یکی از دلایل علقه افراد به سرزمین شان، داشتن پیوست فرهنگی است. اما متاسفانه فرزندانمان را با پیوست فرهنگی مان آشنا نمی کنیم. تنها کشوری که این اقدام را انجام می دهد، ژاپن است.

لحاظ دو واحد درسی برای آشنایی با بزرگان فرهنگ ملی کشور

نمکی توضیح داد: از دکتر حق دوست، معاون آموزشی می خواهم که در دروس دانشگاهی دانشجویان علوم پزشکی دو واحد درسی را برای آشنایی آنها با بزرگان فرهنگ ملی کشور، لحاظ نمایند و دانشجویان فقط به فراگیری دروس علمی بسنده ننمایند.

دانشجو باید با دیرینه فرهنگی اش گره بخورد

وی با بیان اینکه دانشجو باید با دیرینه فرهنگی اش گره بخورد، گفت: طب سنتی نیز جز لاینفکی از این دیرینه فرهنگی است. باید خط و مرزهای جدیدی را برای عدم التقاط خرافه و دانش تعریف کنیم. برای مثال، بعضی نظریات در گذشته کارآیی داشته و اکنون روش های جدیدتری جایگزین آنها شده است. یعنی، مرزبندی بین علم و خرافه و عقل و سنت که در عصر خودش صندلی علمی موثری داشت و در حال حاضر بی تاثیر است، ضروری است.

نمکی با تاکید بر حمایت از دانشمندانی که به حوزه طب سنتی وارد می شوند، بیان کرد: در حوزه طب سنتی باید تیم های تحقیقاتی تشکیل گردد. در کشور چین، 60 درصد از Traditional medicine استفاده می گردد که 40 درصد از آن بر پایه herbal medicine است. بنابراین ما نیز باید چارچوب ها و ساختارهایی را تعریف کنیم که پژوهش های طب سنتی مان جهت صحیح خود را پیدا کند.

وی گفت: از دکتر جان بابایی، معاون درمان می خواهم که با همکاری دکتر رئیسی، بحث integration طب سنتی را در نظام ارائه خدمت مدیریت نمایند تا در خانه های بهداشت، بهورزان با مباحث و فرآورده های طب سنتی آشنا شده و در کلینیک ها و بیمارستان ها نیز یک پزشک متخصص طب سنتی حضور داشته باشد.

حوزه داروهای گیاهی تقویت گردد

وزیر بهداشت گفت: در کارخانجات دارویی مان باید حوزه داروهای گیاهی تقویت گردد. در حال حاضر تمام نسخ داروهای گیاهی پوشش بیمه ای ندارند و کارخانجات دارویی برای فراوری داروهای گیاهی استقبالی نمی نمایند، چراکه پوشش بیمه ای نداشته و ممکن است این داروها در نسخه ها کمتر تجویز شوند. اما اکنون در کشورهای دیگر، اول به سراغ داروهای گیاهی می فرایند. لذا درخواستم این است که استانداردهای این موضوع را آنالیز نموده و به بنده انعکاس دهید تا ببینیم که چگونه می توان این صنعت را تقویت کرد.

ضرورت ورود دانشمندان طب سنتی به مبحث کووید 19

وی ضمن تاکید بر تشدید نظارت بر عطاری و جلوگیری از سوء استفاده های آنها، در مورد استفاده از ظرفیت های طب سنتی در مبحث کووید 19، اظهار داشت: در حوزه کووید 19 در جهان بر طب آلترناتیو به طور جدی تاکید می گردد. به این معنا نیست که ما این کار را ننموده باشیم، اما کافی نبوده است. ضروری است که برای ورود دانشمندان این حرفه به این عرصه، انگیزه ایجاد کنیم.

4127

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 9 آبان 1399 بروزرسانی: 9 آبان 1399 گردآورنده: mohsen-razani.ir شناسه مطلب: 53

به "خرافه و شارلاتانیزم را از طب سنتی جدا کنیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خرافه و شارلاتانیزم را از طب سنتی جدا کنیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید