خبرنگاران توافق پسابرگزیت و نفس راحتی که کشیده شد
به گزارش وبلاگ راضانی، لندن - خبرنگاران - شخصیت ها و مقام های سیاسی انگلیسی و اتحادیه اروپا واکنش های متفاوتی را به توافق پسابرگزیت که پس از ماه ها مذاکرات نفس گیر و فشرده حاصل شد، نشان داده اما از میان همه طرف ها ایرلند که این اواخر به پاشنه آشیل مذاکرات تبدیل شده بود نفس راحتی کشید.
به گزارش خبرنگاران، مایکل مارتین نخست وزیر ایرلند شامگاه پنجشنبه در سخنانی بیان داشت: چیزی تحت عنوان برگزیت خوب برای ایرلند وجود ندارد ... اما توافق به دست آمده کم ضررترین نسخه ممکن از برگزیت و بسیار بهتر از خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپاست.
وی در کنفرانس خبری اضافه کرد که پنجشنبه نسبت به تمام ایام سال 2020 روز بهتری بود و توافق به دست آمده تبعات منفی برگزیت را کاهش می دهد. به همین حاطر خیلی ها نفس راحتی کشیدند.
آینده وضع دو ایرلند یکی مناقشه های اصلی انگلیس و اتحادیه اروپا در جریان مذاکرات برگزیت بود. ایرلند، کشوری در همسایگی انگلیس که عضو اتحادیه اروپا است اما ایرلند شاقتصادی از نظر جغرافیایی در جزیره ایرلند و در قلمرو سیاسی انگلیس است.
اتحادیه اروپا و ایرلند تاکید داشتند که بعد از برگزیت باید امکان تردد آزاد بین دو ایرلند وجود داشته باشد. این درخواست به دلایل اقتصادی و مهم تر از آن حفظ توافق صلحی است که به چند دهه خشونت بین ناسیونالیست های ایرلندی و وفاداران به انگلیس پایان داد.
اگر انگلیس و اتحادیه اروپا به توافق تجاری دست پیدا نمی کردند، ایرلند شاقتصادی به لحاظ قوانین تجاری شرایط پیچیده ای پیدا می کرد که می توانست پیمان صلح دو ایرلند را به مخاطره بیندازد. اما به لطف توافق برگزیت از یکم ژانویه (12 دی ماه) که دوره گذار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به پایان می رود صادرات و واردات بین دو طرف همچنان بدون تعرفه های گمرکی ادامه پیدا خواهد نمود.
توافق به دست آمده قولی نیست که دولت داده بود
کی یر استارمر رهبر حزب مخالف دولت انگلیس (کارگر) در واکنش به توافق لندن با اتحادیه اروپا درباره برگزیت با تاکید بر اینکه این توافقی نیست که دولت قول آن را داده بود، گفت که توافق به دست آمده نحیف است و از فراوری، خدمات اقتصادی، صنایع خلاق یا حقوق نیروی کار، حمایت کافی نمی نماید.
وی بیان داشت که درباره تدابیری که باید از یکم ژانویه به اجرا گذاشته گردد سووالات جدی وجود دارد. استارمر بیان کرد که امکان توافق بهتری وجود داشت اما مردم هرگز ما را به دلیل عدم توافق با اتحادیه اروپا نخواهند بخشید.
وی با بیان اینکه مدیریت به معنای دریافت تصمیم های سخت و به سود منافع ملی است بیان کرد که به توافق به دست آمده در مجلس رای مثبت خواهد داد.
اسکاتلند باید شانس برگزاری همه پرسی مجدد داشته باشد
نیکلا استرجن سر وزیر اسکاتلند در واکنش به توافق پسابرگزیت با صدور بیانیه ای بیان کرد: جای تاسف است که در میانه همه گیری کرونا و رکود اقتصادی اسکاتلند ناگزیر از اتحادیه اروپا خارج می گردد.
وی با بیان اینکه برگزیت با توافق، بهتر از برگزیت بی توافق است اضافه کرد: فقط چون دولت انگلیس دقیقه نود تصمیم گرفت تا از عدم توافق با اتحادیه اروپا صرف نظر کند نباید فراموش کرد که این کشور مزایای عضویت در اتحادیه اروپا را از دست می دهد.
استرجن بیان کرد که بوریس جانسون در توافق پسابرگزیت خلف وعده کرد و موضع اسکاتلند در این باره روشن است. ما اکنون حق داریم که درباره آینده مان به عنوان یک کشور مستقل انتخاب کنیم و بار دیگر از مزایای عضویت در اتحادیه اروپا بهره مند شویم
مکرون: توافق پسابرگزیت از شهروندان اروپایی حمایت می نماید
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در توئیتی نوشت: مقاومت و اتحاد اروپایی نتیجه داد. توافق به دست امده با انگلیس برای حفاظت از شهروندان، صیادان، فراوری نمایندگان ما حیاتی است.
وی اضافه کرد: اروپا به سمت جلو حرکت و به آینده ای متحد، مستقل و قوی نگاه می نماید
مصاحبهها بر سر جبل الطارق ادامه دارد
پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا به رغم توافق پسابرگزیت میان انگلیس و اتحادی هاروپا گفت: مصاحبهها میان دو طرف برای حفظ تردد و جابجایی آزادانه افراد و کالا میان جبل الطارق و اسپانیا ادامه می یابد.
وی ضمن استقبال از توافق بدست آمده در توئیتی توضیح داد: اسپانیا و بریتانیا به مصاحبه برای دستیابی به توافق بر سر جبل الطارق ادامه خواهند.
جبل الطارق که در منطقه راهبردی بسیار مهمی مسلط بر آبراه غربی دریای مدیترانه واقع شده است، از 300 سال پیش به انگلیس تعلق داشته است.
این منطقه صخره ای به وسعت حدود 7 کیلومتر مربع که نزدیک به 30 هزار نفر جمعیت دارد، به جز سیاست خارجی و دفاعی دارای خودمختاری بوده و پادگان و یک پایگاه دریایی بریتانیا در این منطقه مستقر است.
در همه پرسی سال 2002 میلادی حدود 99 درصد ساکنان جبل الطارق به طرح حاکمیت مشترک انگلیس و اسپانیا بر این منطقه رأی منفی دادند.
کمیسیون اروپای پیش از این در بیانیه ای اعلام نموده اسپانیا از حمایت کامل اتحادیه اروپا بر سر آینده جبل الطارق برخوردار است اما شماری از اعضای ارشد حزب حاکم محافظه کار انگلیس، هرگونه کوتاه آمدن بر سر جبل الطارق را رد و کوشش مادرید به منظور تسلط بر این منطقه را محکوم نموده اند.
سفیر آمریکا در انگلیس: فرصت های جدید تجاری با آمریکا وجود دارد
وودی جانسون سفیر دونالد ترامپ در انگلیس از توافق پسابرگزیت استقبال و در توئیتی بیان کرد که فرصت های جدید برای توسعه همکاری های اقتصادی پیش روی دو طرف است.
ترامپ که کمتر از یک ماه دیگر کاخ سفید را به جانشین خود واگذار خواهد نمود یکی از هواداران پر و پا قرص برگزیت بود و به بوریس جانسون وعده قراردادهای گسترده تجاری در دوره پسابرگزیت را داده بود.
این در حالیست که جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا به دلیل برخورداری از پیشینه ایرلندی، چندان هوادار برگزیت نیست و حتی نسبت به آینده همکاری های تجاری دو کشور در صورت تحقق برگزیت بی توافق هشدار داده بود.
انگلیس 31 ژانویه 2020 (11 بهمن 1398) رسماً اتحادیه اروپا را پس از چهار دهه عضویت ترک کرد. به این ترتیب یک دوره انتقالی تا پایان سال میلادی وضع شد که طی آن روابط تجاری و مقررات مشترک برقرار ماند تا دو طرف برای جزئیات شکل جدید رابطه شان به توافق برسند.
نمایندگان انگلیس و اتحادیه اروپا پس از نزدیک به 10 ماه مذاکرات فشرده و طاقت فرسا سر انجام روز پنجشنبه درباره آینده همکاری های تجاری میان دو طرف در دوره پسا برگزیت به توافق رسیدند.
اینک اعضای مجلس اروپا و انگلیس فقط یک هفته فرصت دارند تا پیشنویس توافق به دست آمده را که از حدود دو هزار صفحه تشکیل شده تصویب نمایند. بر اساس گزارش ها مجلس انگلیس چهارشنبه هفته آینده (10 دی) درباره این توافق رای گیری خواهد نمود.
منبع: ایرنا