برداشت زعفران از کشتزارهای تربت جام آغاز شد
به گزارش وبلاگ راضانی، معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام گفت: برداشت زعفران از پنج هزار و 100 هکتار کشتزار های این محصول در شرق خراسان رضوی آغاز شد.
به گزارش گروه استان های خبرنگاران از مشهد، باقر خدادادی معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام گفت: سطح زیرکشت زعفران در تربت جام در سال زراعی امسال با 150 هکتار کاهش به پنج هزار و 100 هکتار رسید که خشکسالی مهمترین عامل آن است.
او افزود: کشت زعفران در تربت جام به صورت پراکنده است با این وجود به ازای هر هکتار کشت این محصول، 90 نفر - روز از مرحله کاشت تا برداشت زعفران در این منطقه مشغول کار می شوند.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام ادامه داد: عملکرد گل تَر زعفران در کشتزار های تربت جام طی سال زراعی جاری به 300 تا 400 کیلوگرم در هر هکتار می رسد و پیش بینی می شود امسال 13 تن و 200 کیلوگرم زعفران خشک در این شهرستان تولید شود.
خدادادی اعلام نمود: سال گذشته افزون بر 22 تن زعفران خشک در این منطقه تولید و روانه بازار های مصرف سراسر کشور شد.
او شرح داد: کشت زعفران با توجه به نیاز کمتر به آب با استقبال شدید کشاورزان رو به رو شده و به همین علت تامین کود های شیمیایی و ریزمغذی مورد نیاز، استفاده از روش های نوین آبیاری، مبارزه با علف های هرز، جلوگیری از چرای دام در مزارع و ارائه راهنمایی ها و توصیه های فنی در راستای حمایت از زعفرانکاران صورت می گیرد.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تربت جام از توزیع 500 تن انواع کود بین زعفرانکاران این خطه در سال زراعی جاری خبر داد و تاکید کرد: برداشت این محصول همه ساله از اواخر مهر ماه آغاز و تا اواسط آذر ماه ادامه می یابد.
خدادادی اظهار کرد: همچنین در سال زراعی جاری در 25 درصد از از کشتزار های این محصول در شهرستان تربت جام روش های نوین آبیاری اجرا شده است.
/م.ج
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان