باغبانی در آپارتمان ، ایده هایی ناب برای تمام خانه ها و فصل ها
به گزارش وبلاگ راضانی، باغبانی و سروکار داشتن با گیاهان روحیه انسان را تازه می نماید و بسیاری از روان پزشکان این راه را برای از بین بردن افسردگی پیشنهاد می نمایند که در بسیاری از افراد کارآمد واقع شده است. در این مقاله قصد داریم به ایده های ناب درباره باغبانی در منزل یا آپارتمان اشاره کنیم و شما را با چند و چون آن آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
جهت دریافت خدمات طراحی باغ و ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
چرا باغبانی در آپارتمان
ممکن است بسیاری از کاشت و پرورش گیاه لذت ببرند ولی فضای انجام آن را در اختیار نداشته باشند و بعضی هم این کار را برای سرگرمی انجام دهند. در میان افراد هم کسانی هستند که دوست دارند دست رنج خودشان را مصرف نمایند؛ پس به پرورش گیاهان خوراکی روی می آورند. البته صرفه جویی در هزینه ها هم می تواند برای بعضی هدف خوبی برای پرورش گیاه و باغبانی در خانه باشد.
ثبت سفارش آنلاین انواع خدمات باغبانی در سامانه کارگشا
در چه جاهایی از خانه و آپارتمان می توان به باغبانی پرداخت؟
بهترین جاهای خانه که برای باغبانی و کاشت گیاه مناسب است شامل بالکن ها و پشت پنجره های آفتاب گیر است. دقت کنید که کاشت گیاه مورد نظرتان به چه مقدار نور احتیاج دارد و با در نظر دریافت میزان نور ورودی به خانه گیاه مورد نظرتان را برای پرورش انتخاب کنید. مثلاً گیاهانی مانند انواع سبزیجات در پشت پنجره های آفتاب گیر جنوبی با آبیاری مناسب رشد خوبی خواهند داشت و گیاهانی مانند فلفل، گوجه و خیار در بالکن ها رشد خوبی دارند و اگر آفتاب شدید باشد باید آبیاری آن ها را افزایش داد.
چه گیاهانی برای خانه های با نور کم مناسب اند؟
اگر در خانه یا آپارتمانی زندگی می کنید که نور کمی دارد و علاقه زیادی به پرورش گل و گیاه دارید نگران نباشید. درست است که نمی توانید گیاهانی مانند انواع سبزیجات و صیفی جات را در خانه پرورش دهید ولی گیاهانی هستند که با شرایط کم نور سازگارند که می توانید از آن ها بهره ببرید. از این دست گیاهان می توان به انواع گل های آپارتمانی مانند آگلونما، زاموفیلیا، بامبو، عنکبوتی، پتوس، گوش فیل، سانسوریا و … اشاره نمود.
مطلب پیشنهادی: ساخت گلخانه ؛ آشنایی با مراحل، پیش احتیاجها، اصول و مقرارت
در بالکن های جنوبی و آفتاب گیر چه گیاهانی را می توان پرورش داد؟
بیشتر گیاهان گل دار و ثمرده مانند صیفی جات به نور 6 تا 8 ساعتی در طول روز احتیاج دارند. بالکن های جنوبی و آفتاب گیر محل مناسبی برای پرورش گوجه، خیار، کاهو، کلم، فلفل دلمه، فلفل معمولی، توت فرنگی و سبزیجات هستند. این گیاهان را می توان در فصل بهار و تابستان پرورش داد. برای این کار ضروری است گلدان یا ظروف بزرگی تهیه کنید و آن ها را از خاک مناسب و کود پر کنید سپس بذر یا نشا گیاهان مورد نظر را درون خاک بکارید و مرتب به آبیاری اقدام کنید تا گیاهان به بار بنشینند.
باغبانی در آپارتمان فوت و فن های خاص خود را دارد. به یاد داشته باشید گیاهانی که به نور مستقیم احتیاج دارند به رطوبت و آب زیادی هم احتیاج دارند بنابراین برای مرطوب نگه داشتن آن ها دو راه پیش رو دارید، یا باید پوشش گلخانه ای روی آنان قرار دهید و یا فواصل آبیاری آن ها را کم کنید. آبیاری بیشتر روشی هزینه بر است و ممکن است در سرانجام به صرفه نباشد و به جای صرفه جویی در هزینه ها شما را متحمل هزینه های بیشتر کند. گزینه پوشش گلخانه ای می توانند راهکار بهتری باشد. در سرانجام لازم به یادآوری است که آبیاری بهتر است در مواقعی که آفتاب شدید نیست انجام گردد تا از بخار شدن مقدار زیادی آب جلوگیری گردد.
پرورش گیاهان خوراکی در فصل زمستان در خانه چگونه است؟
باید عرض کنم که پرورش صیفی جات در فصل زمستان تنها در شرایط گلخانه امکان پذیر است زیرا این گیاهان به نور و رطوبت زیادی احتیاج دارند ولی گیاهانی وجود دارند که در فصل زمستان می توان آن ها را در خانه پرورش داد و از ثمرات آن ها بهره برد.
انواع سبزیجات مانند گشنیز، جعفری، پونه، نعنا، تره، ریحان، شاهی، مرزه، ترخون و … را می توان در فصل زمستان در پشت پنجره های آفتاب گیر جنوبی درون گلدان پرورش داد. برای این کار گلدان های متوسط، خاک و کود مناسب را تهیه کنید سپس بذر گیاهان را در گلدان ها بکارید و آبیاری کنید. به یاد داشته باشید محیط آن ها را مرطوب نگهدارید و در هنگام تابش شدید آفتاب اقدام به آبیاری کنید تا رطوبت از دست رفته آن ها جبران گردد.
البته بعضی از سبزیجات که ساقه سخت تر و چوبی مانند دارند را می توان خریداری کرد و پس از ریشه زایی درون گلدان منتقل کرد. مثلاً می توانید ساقه پونه، نعنا و ریحان هایی که از سبزی فروشی تهیه کردید را درون آب بگذارید و پس از ریشه زدن درون گلدان بکارید و از ثمرات آن بهره ببرید و یا می توانید سرانجامی کاهو یا اسفناج را درون آب بگذارید تا ریشه بزند سپس آن را درون گلدان بکارید و یک بوته کاهو یا اسفناج جدید داشته باشید. البته کاهو و اسفناج نسبت به سبزیجات به فضای بیشتری برای پرورش احتیاج دارند.
چگونه یک بالکن پر گل و زیبا داشته باشیم؟
برای داشتن یک بالکن زیبا و پر گل در فصل بهار می توانید اقدام به خرید بذر گل های مورد نظر خود کنید یا از گلخانه ها و گل فروشی ها آن ها را تهیه کنید. اگر به زیبایی و رنگارنگی بالکن بیشتر اهمیت می دهید، می توانید از گل های زیبا و رنگارنگ مناسب بالکن مانند شاه پسند، همواره بهار، بنفشه، کاملیا، شمعدانی، قاشقی، اطلسی، رز و … بهره ببرید ولی اگر به عطر خوب گیاهان بیشتر از ظاهر آن ها اهمیت می دهید می توانید از گیاهانی مانند اسطوخودوس (لوندر)، برگ بو، عطرشاه، رزماری، نعنا، گل صدتومنی، ریحان، ایلنگ، پیچ امین الدوله، شب بو، سوسن، افلوس، مریم، میخک، نرگس، دافنه، چمپا، سنبل و یاسمن برای پرورش در بالکن بهره ببرید. باغبانی در آپارتمان به ویژه در آپارتمان های بالکن دار یک سرگرمی مفرح به حساب می آید.
سخن آخر
برای پرورش و نگهداری گل و گیاهان در خانه و باغبانی در آپارتمان احتیاجی به آموزش تخصصی و گذراندن دوره های خاص نیست تنها کاری که باید انجام دهید این است که فضایی مناسب برای این کار ایجاد کنید. بالکن ها، پشت پنجره های آفتاب گیر و حتی جاهایی از خانه که نور کمی به آن ها می رسد هم می توانند محلی برای پرورش گیاهان باشد. کافی است گیاه مناسب شرایط خانه تان را پیدا کنید و آن را پرورش دهید. گیاهان گل دار و ثمرده به نور زیادی احتیاج دارند و بالکن های جنوبی مناسب آن ها هستند. گیاهان برگ سبز تیره مانند آگلونما و گوش فیل هم برای پرورش در نور کم هماهنگ شده اند. برای کاشت سبزیجات هم می توانید از نور و فضای پشت پنجره های جنوبی بهره ببرید و از ثمرات آن ها کمال استفاده را ببرید.
منبع: ویکی ساختمان