انواع پنیر و موارد مصرفی شان را بهتر بشناسید
به گزارش وبلاگ راضانی، پنیر، این ماده غذایی دوست داشتنی طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. انواع پنیر به قدری تنوع رنگ، مزه و بو دارند که در کنار هر وعده غذایی می توان آن ها را امتحان کرد . انواع پنیر می تواند شور، تلخ، شیرین، خامه ای یا تند و تیز باشد.
پنیر را می توان از محدوه قیمت مناسب تا گران خریداری کرد. به طور خلاصه و در یک جمله بگوییم جهانی پنیرها فراتر از چیزی ست که ما فکرش را می کنیم. در وصف انواع پنیر از جناب سعدی کمک گرفتیم و به این نتیجه رسیدیم: باید اول به تو گفتن که چنین خوب چرایی؟
پنیر قدمتی به درازای تاریخ دارد. در طول سلطنت امپراتوی روم، ساخت پنیر هنری بود که از طریق دوستداران غذا ستایش می شد. امروزه انواع مختلفی از پنیر در هر کشوری و به شیوه خاصی تولید می شود. هنر ساخت پنیر از مصر شروع شد و به سمت یونان و روم پیشروی کرد تا منجر به تولید انواع پنیر شد.
تولیدکنندگان پنیر با دستکاری در فرمول اصلی ساخت پنیر و حتی اضافه کردن مقداری ادویه، پنیرهایی با عطر و طعم خارق العاده ای تولید می کنند. اگر دوست دارید با جهانی انواع پنیر بیشتر آشنا شوید و آن ها را بشناسید، در ادامه مطلب با مجله خبرنگاران مارکت همراه باشید.
انواع پنیر ایرانی
پنیر لیقوان
کمتر کسی پیدا می شود که ترکیب مجذوب کننده پنیر لیقوان و بربری را امتحان نکرده باشد. پنیر لیقوان که یکی از انواع پنیر در ایران است، به عنوان پنیر سفید آذربایجان هم شناخته می شود. بیشتر از 300 تولیدکننده پنیر در روستای لیقوان مشغول به کار و فعال هستند.
این پنیر، بافتی نرم دارد و در عین حال حجم زیادی را به خود اختصاص می دهد. اگر به قصد خرید پنیر لیقوان به فروشگاهی مراجعه کردید و به اصل بودن آن اطمینان نداشتید، نیاز است این نکته را بدانید که پنیر لیقوان اصل به سادگی هنگام برش، تکه تکه نمی شود و معمولا رنگ کاملا سفیدی دارد.
پنیر خیکی یا پوستی
یکی از انواع پنیر سنتی در ایران، پنیر خیکی ست که بیشتر عشایر ایران این پنیر را درست می کنند. تولیدکنندگان عمده این پنیر، بیشتر در منطقه ها عشایری ترک نشین و کردنشین سکونت دارند. این پنیر از شیر گاو، بز یا گوسفند درست می شود. به این علت که این پنیر در پوست بز قرار داده می شود، به آن خیکی گفته می شود.
انواع پنیر ایتالیایی
ایتالیا کشوری ست که انواع و اقسام پنیرها را دارد؛ از پنیر موزارلا با بافتی سبک که همه آن را می شناسند تا انواع پنیر با بافتی سفت تر مثل پارمسان و همچنین انواع مختلف پنیرهایی که کمتر شناخته شده اند. انواع پنیر در ایتالیا با شیرهای مختلف و بافت های متنوعی تولید می شوند. در این بخش فقط برخی از معروف ترین پنیرهای ایتالیا معرفی خواهند شد.
موزارلا
یکی از شناخته شده ترین پنیرهای ایتالیایی، پنیر موزارلاست. این مدل پنیر از شیر بوفالو درست می شود. این پنیر بافت تقریبا نرمی دارد و دارای رطوبت زیادی ست. عموم مردم از این پنیر بیشتر در پخت غذاهایی مثل پیتزا یا لازانیا و سالاد کاپرس که همراه گوجه فرنگی و ریحان سرو می شود استفاده می کنند.
پنیر گورگونزولا
این پنیر با رنگ آبی از شیر گاو تهیه می شود و به طور کلی به دو نوع شیرین و تند تقسیم می شود. این پنیر بیشتر در مراحل آخر درست کردن غذای ریزوتو که یک غذای ایتالیایی ست به صورت ذوب شده به آن اضافه می شود؛ همچنین، در کنار پاستاهای پرطرفداری مانند پنه پرطرفدار است.
پارمسان
یکی از انواع پنیر در ایتالیا که به عنوان پادشاه پنیرها شناخته شده، پنیر پارمسان است. به خاطر بافت سفت و پوسته پوسته اش مشهور است. این پنیر در پخت انواع غذاهای معروف ایتالیایی مثل پاستا و سس پستو استفاده می شود.
پنیر پکورینو
پکورینو به مجموعه پنیرهایی گفته می شود که همگی از شیر گوسفند تولید می شوند. یکی از انواع معروف این گروه، پکورینو رومانوست که یکی از قدیمی ترین پنیرهای کشور ایتالیاست. این پنیر بیشتر در پخت ماکارونی، سوپ و سالاد استفاده می شود.
ماسکارپونه
ماسکارپونه یکی دیگر از انواع پنیر در ایتالیاست که احتمالا آن را به خاطر دسر محبوب ایتالیایی یعنی تیرامیسو به خوبی می شناسید. این پنیر حالت خامه ای دارد و در درست کردن دسرهایی مثل تیرامیسو یا انواع کیک استفاده می شود.
ریکوتا
پنیر ریکوتا طرز تهیه جالبی دارد. در واقع این پنیر از پنیر دیگری درست می شود. به صورت سنتی از آب پنیرهای مختلف، پنیر ریکوتا تولید می شود. این پنیر بافتی خامه ای و کمی طعم شیرین دارد.
بوراتا
این پنیر بافتی شبیه به پنیر موزارلا دارد؛ با این تفاوت که داخل آن از خامه پر می شود. اغلب با نان، ماکارونی و سالاد سرو می شود. معمولا این پنیر در 24 ساعت شبانه روز و با هر وعده غذایی خورده می شود.
تالیاگو
تالیاگو یکی دیگر از انواع پنیرهای ایتالیایی ست که بافتی نیمه سبک دارد. این مدل پنیر دارای پوسته ای نازک و عطری قوی است. بافت آن خامه ای و مزه ای تقریبا شیرین دارد. همچنین طعم خفیف میوه ای دارد که ممکن است برای هر کسی خوشایند نباشد.
انواع پنیر پیتزا
گرچه انواع پنیرها تنوع زیادی دارند، اما همه پنیرها برای پیتزا مناسب نیستند. 4 نوع پنیر موزارلا، چدار، پارمسان و پروولون پنیرهایی اصلی و خوش طعم برای درست کردن پیتزا هستند. برای خوشمزه تر شدن پیتزا سعی کنید از ترکیب این 4 نوع پنیر استفاده کنید.
پنیر موزارلا
یکی از محبوب ترین پنیرها و بهترین گزینه برای پیتزا، پنیر موزارلاست. پنیر موزارلا، طعمی تازه همراه با بافت خامه ای به پیتزا می بخشد. به طور سنتی این پنیر با شیر بوفالو درست می شود اما از نوع تهیه شده با شیر گاو هم می توان استفاده کرد. مواد غذایی مثل پپرونی، ریحان، سالامی و زیتون، ترکیب های ایده آلی با پنیر موزارلا در پخت پیتزا به شما می فرایند.
پنیر چدار
با اضافه کردن مقداری پنیر چدار، رنگ نارنجی به پیتزا اضافه می شود و طعم آن را فوق العاده می کند. از پنیر چدار در سطح رویی پیتزا و به عنوان تاپینگ همراه با آناناس می توان استفاده کرد و طعم تازهی به وجود آورد. پنیر چدار همراه کلم بروکلی، بیکن، مرغ و آناناس ترکیب مجذوب کنندهی خلق می کند.
پنیر پارمسان
این پنیر ایتالیایی را می توان روی پیتزا رنده کرد یا به صورت تکه تکه روی پیتزا قرار داد. این پنیر نباید در معرض گرمای مستقیم اجاق قرار گیرد، وگرنه طعم پیتزا را خراب می کند. به طور خاص در پیتزا همراه با موادی مثل کلم بروکلی، پنیر موزارلا و بیکن باید ترکیب شود.
پنیر پروولون
یکی از انواع پنیر ایتالیایی، پنیر پروولون است که بافتی نیمه سفت دارد و عطر و طعمش بسته به مقدار کهنه بودن پنیر، متغیر است. اگر می خواهید پیتزای شما طعم شیرین تری داشته باشد، یک پنیر پروولون با سن کمتر را انتخاب کنید. اگر طعم تند و تیزتر را می پسندید باید از پنیر پروولون کهنه تر استفاده کنید.
جمع بندی
با توجه به مطالب گفته شده، تنوع تعداد پنیرها در جهان بسیار زیاد است و طیف وسیعی از طعم ها را شامل می شود. امروزه استفاده از پنیر تنها به وعده صبحانه محدود نمی شود و شما می توانید از انواع پنیر برای پخت پیتزا، پاستا، سالاد، سوپ و اسپاگتی استفاده کنید.
خرید پنیر، بستگی به سلیقه شما در انتخاب طعم دارد. از طعم شیرین تا طعم تند، محدوده انتخاب آن بسته به ذائقه شماست. هنگام خرید پنیر حتما مقدار کالری و چربی آن را در نظر داشته باشید. بهتر است پنیرهایی با چربی کمتر و بافت سخت که پروتئین و کلسیم بالاتری دارند انتخاب کنید. شما کدام یک از انواع پنیر را می شناسید؟ منتظر نظرات خوشمزه شما هستیم.
منبع: اسنپ مارکت