5 نکته مهم برای پخت شیرینی نخودچی در منزل
به گزارش وبلاگ راضانی، شیرینی نخودچی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه نوروزی است که بسیار پر هوادار است و پخت آن در ایام نوروز رونق پیدا می نماید.
خبرنگاران | در روز هایی که به ایام نوروز نزدیک می شویم، پخت شیرینی های خوشمزه و خانگی برای پذیرایی در این ایام رونق می گیرد و همه به تکاپوی تهیه شیرینی می افتند. شیرینی های مخصوص نوروز که در خانه تهیه می شوند، بسیار متنوع، رنگارنگ و خوشمزه هستند.
به گزارش خبرنگاران ، شیرینی نخودچی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و مشهور ایرانی است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد و بسیار محبوب و پر هوادار است. اما پخت این شیرینی احتیاج به رعایت بعضی نکات و فوت و فن های خاص خود را دارد.
در این مطلب طرز تهیه شیرینی نخودچی همراه با ارائه نکات مهم برای پخت این شیرینی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم شیرینی نخودچی
آرد نخود گل: 1 کیلو
پودر قند: 400 گرم
روغن جامد: 500 گرم
پودر هل: 1 قاشق چای خوری
وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی نخودچی
1 ـ ابتدا روغن جامد را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا باز گردد. احتیاجی به داغ شدن روغن نیست و همین که روغن باز شد، اجاق گاز را خاموش کنید.
2 ـ روغن را داخل یک کاسه بزرگ و مناسب بریزید؛ سپس پودر هل و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله بعد پودر قند را به روغن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل و شفاف گردد.
3 ـ در مرحله بعد آرد نخود را کم کم به کاسه اضافه کنید و با دست هم بزنید. خیلی مهم است که آرد را یکباره به مواد اضافه نکنید. همه آرد نخود باید کم کم به خورد خمیر برود. خمیر به دست آمده را 5 دقیقه ورز بدهید؛ سپس یک کیسه نایلونی روی خمیر بکشید و بگذارید داخل محیط آشپزخانه حدودا 5 تا 6 ساعت استراحت کند.
4 ـ بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، دوباره خمیر را به مدت 5 دقیقه ورز بدهید؛ سپس مقداری از خمیر را بردارید و روی میز کار پهن کنید و روی خمیر را با کف دست خوب بکوبید تا یکدست گردد. به ارتفاع خمیر هم توجه داشته باشید که بیش از میزان کوتاه یا خیلی بلند نباشد. حالا با قالب های مخصوص شیرینی نخودچی قالب بزنید و شیرینی ها را داخل سینی فر بچینید. روی هر کدام از شیرینی ها یک خلال پسته بگذارید؛ سپس سینی فر را داخل فر 170 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه بگذارید تا شیرینی نخودچی شما بپزد. بعد از پخت سینی را در جای خنک بگذارید تا شیرینی ها سرد شوند. سعی کنید یکی دو ساعت به شیرینی ها دست نزنید تا کاملا خنک گردد.
5 نکته مهم برای پخت شیرینی نخودچی در منزل
1 ـ برای تهیه هر نوع شیرینی آردی بهتر است از روغن های مخصوص شیرینی آردی بهره ببرید که به صورت حلبی در فروشگاه های فروش روغن موجود است و چربی آن ها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی بهره ببرید. توجه داشته باشید که هرگز از روغن های صاف قنادی که در لوازم قنادی ها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی بهره ببرید.
2 ـ کف سنی فر را چرب نکنید و احتیاجی به پهن کردن کاغذ روغنی کف سینی نیست. اگر شیرینی شما بعد از قالب زدن برق می زد یا دستتان چرب شد، بهتر است کمی دیگر آرد نخود به خمیر اضافه کنید.
3 ـ دمای فر برای پخت شیرینی نخودی نباید روی آخرین درجه باشد؛ زیرا شیرینی نخودی خیلی زود می سوزد. اگر از فر برقی یا تستر استفاده می کنید، دمای فر باید 10 درجه از فر گازی کمتر باشد.
4 ـ شیرینی نخودی بعد از پخت حالت شل دارد و اگر به آن دست بزنید، پودر می گردد. اجازه بدهید شیرینی داخل سینی فر به مدت یک تا دو ساعت بماند، بعد آن را از سینی خارج کنید.
5 ـ مهمترین مسئله برای تهیه یک شیرینی نخودچی خوشمزه استفاده از آرد نخود مرغوب است. آرد نخود گل برترین آرد نخود در بازار است. حتما آرد نخود را از لوازم قنادی های معتبر و به صورت فله ای تهیه کنید و قبل از استفاده یکبار آن را الک کنید.
منبع: فرادید