برنامه عراق برای سرمایه گذاری 40 میلیارد دلاری روی برق هسته ای

به گزارش وبلاگ راضانی، درحالی که ایران از سوی کشورهای غربی برای توسعه انرژی صلح آمیز هسته ای خود تحت فشار است، همسایگان ایران از هند و پاکستان گرفته تا امارات و اخیرا عراق در تلاش برای تولید برق هسته ای هستند.

برنامه عراق برای سرمایه گذاری 40 میلیارد دلاری روی برق هسته ای

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس، بلومبرگ طی گزارشی نوشت، عراق در حال کار بر روی برنامه ای است تا با استفاده از انرژی هسته ای و تولید برق از آن به خاموشی های گسترده در این کشور که سبب بروز ناآرامی های اجتماعی شد، سرانجام دهد.

این کشور که دومین تولیدکننده نفت اوپک است، در حال حاضر از کمبود برق و سرمایه گذاری ناکافی در تاسیسات فرسوده رنج می برد. این کشور تا سرانجام دهه جاری میلادی با جهش 50 درصدی در تقاضا برای مصرف برق روبرو خواهد شد.

کمال حسین لطیف، رئیس سازمان تنظیم منابع رادیواکتیو عراق گفت کشورش در تلاش است تا 8 رآکتور با ظرفیت تولید حدود 11 گیگاوات برق احداث کند. به گفته وی هزینه های این برنامه 40 میلیارد دلاری طی 20 سال بازگردانده خواهد شد.

لطیف اضافه کرد مقامات عراقی با مقامات روسی و کره ای برای همکاری در این زمینه گفتگو کرده اند.

به نوشته این گزارش، کاهش قیمت نفت در سال گذشته، بودجه عراق را برای حفظ و توسعه سیستم شبکه توزیع برق این کشور که سال ها مورد غفلت واقع شده بود، کاهش داد. خاموشی های گسترده حاصل از این شرایط، اعتراضاتی در پی داشت که دولت عراق را تهدید به سرنگونی می کرد.

کمال حسین لطیف گفت: پیش بینی می شود که بدون نیروی برق هسته ای تا سال 2030، ما با مسائل بزرگی روبرو خواهیم شد.

وی اضافه کرد نه تنها کمبود برق و افزایش تقاضا برای مقابله با آن وجود دارد اما عراق همچنین در تلاش است گازهای گلخانه ای را کاهش دهد و آب بیشتری از طریق شیرین کردن آب تولید کند. این موارد زنگ خطری برای ما است.

به نوشته بلومبرگ، انرژی هسته ای که یک انرژی بدون تولید دی اکسید کربن است، به کشورهای حاشیه خلیج فارس کمک خواهد کرد تا تولید گازهای گلخانه ای را همانند تلاش سایر دولت ها در سراسر جهان، کاهش دهند.

عراق تنها کشور عربی نیست که در پی انرژی هسته ای است و این جاه طلبی در میان سایر کشورها وجود دارد. برای مثال، عربستان هم در حال احداث یک رآکتور آزمایشی است.

امارات هم امسال نخستین رآکتور خود را به شبکه برق کشور متصل کرد و برنامه هایی در این زمینه دارد.

لطیف گفت کابینه عراق در حال بررسی توافق نامه ای با شرکت Rosatom روسیه به منظور احداث رآکتورها هست.

مقامات کره ای هم امسال اعلام کردند که خواهان کمک به عراق برای احداث تاسیسات هسته ای هستند و به مقامات عراقی پیشنهاد داده اند از رآکتورهای ساخته شده از طریق آنها در امارات بازدید کنند.

در عین حال لطیف از مذاکرات و گفتگوهای مقامات عراقی با مقامات فرانسوی و آمریکایی در مورد این برنامه هم خبر داد.

این مقام عراقی توضیح داد حتی اگر عراق تعداد تاسیسات تولید برق برنامه ریزی شده را احداث کند، برای پوشش مصرف آینده برق این کشور کافی نخواهند بود. شکاف میان ظرفیت و تقاضا در عراق 10 گیگاوات است و پیش بینی می شود به 14 گیگاوات اضافه هم در این دهه نیاز داشته باشد.

احداث تاسیسات تولید برق خورشیدی به میزان کافی برای تولید انرژی مشابه برنامه هسته ای تا سرانجام این دهه میلادی از دیگر برنامه های عراق است.

در حال حاضر، 1.2 گیگاوات از برق مصرفی عراق از ایران تامین می شود.

به گزارش فارس، درحالی که تمامی کشورهای همسایه ایران از پاکستان و هند گرفته تا عراق و امارات و حتی عربستان که بزرگ ترین صادرکننده نفت در جهان به تعداد می رود، در تلاش برای تولید برق هسته ای و توسعه این انرژی در کشورهای خود هستند، ایران از داشتن چنین دانش و توانی برای تامین نیروی برق خود از سوی کشورهای غربی مورد شماتت قرار می گیرد .درحالی که تهران بارها اعلام کرده است که برنامه صلح آمیز هسته ای را دنبال می کند به این بهانه مورد تحریم و عملیات تروریستی قرار می گیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 25 تیر 1400 بروزرسانی: 25 تیر 1400 گردآورنده: mohsen-razani.ir شناسه مطلب: 539

به "برنامه عراق برای سرمایه گذاری 40 میلیارد دلاری روی برق هسته ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنامه عراق برای سرمایه گذاری 40 میلیارد دلاری روی برق هسته ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید